Bare lovord om Torres

Det som kan krype og gå av fotballeksperter uttaler seg nå om Fernando Torres. Guthrie på lån. Xabi kan møte sin bror. Macca i Birmingham-styre.

Liverpools nye gullgutt er gjenstand for mye ros om dagen. fernando Torres kostet 20 millioner pund og spillere i den prisklassen tilhører det ypperste av det som finnes. Dette er også de såkalte fotballekspertene enige om.

Bare hør:

Abraham Garcia, juniortrener for Torres:

- Gjennom hele sin karriere så langt har Fernando vært i fremste rekke. Han har den styrken, viljen og eksplosiviteten som trengs på dette nivået. Han er en ambisiøs gutt som når de mål han setter seg, og da regner jeg også med den stygge skaden han fikk i ung alder. Fernando Torres er en ekstraordinær spiller, som er klar for sitt neste steg i fotballkarrieren.

David Beckham:

- For meg er Torres en av de beste spillerne jeg har møtt i min tid i Spania. Han er en av de beste angriperne i Europa. Problemet er, som for alle angripere, at mange bare ser på de missene de gjør, men han er en kjempegod spiller.

Alfio Basile, Argentinas landslagstrener:

- Han er en annerledes spiller, blant de beste. Alle så det da Spania møtte Belgia. Da var han tent. Torres sparket ballen to ganger, og begge gangene gikk ballen i mål. Han er en spiller med enorme kvaliteter.

Carlos Garcia Cantarero, trener i Atletico Madrid i 2001:

- Fernando søker alltid de enkle løsningene. Derfor er han den naturlige målscorer. Når han ikke har ballen, er han en lur spiller, med atskillig styrke og vilje. Dette, sammen med teknisk styrke, gjør Torres til en spesiell spiller, blant de absolutt beste i verden.

Claudio Ranieri, tidligere trener i Atletico Madrid:

- Torres er en eksepsjonelt god spiller og en eksepsjonelt trivelig gutt. Med ham er Liverpools framtid lys.

Frank Rijkaard, trener i Barcelona:

- Torres er angripernes angriper. Han gir laget sitt dybde, han er rask, direkte og farlig i boksen. Han er fortsatt ung, men til tross for sin unge alder har han vært på et høyt nivå lenge. Han liker å ha ansvar og har en stor framtid.

Gilardino, angriper i AC Milan:

- Jeg ville mye heller ha spilt i et angrep sammen med Fernando Torres enn Zlatan Ibrahimovic. Spanjolen scorer flere mål, har mange kvaliteter og er atskillig yngre. Ibrahimovic scorer mindre, men det er ikke mitt ansvar å velge spillere som skal spille for Milan.

Guillem Balague, spansk fotballekspert:

- Fernando er mye mer enn bare en angrepsspiller. Han er en svært flink spiller, spesielt foran straffesparkmerket, og jeg kan se for meg at han vil utgjøre en spesielt fryktet angrepsduo med Dirk Kuyt.

Rafael Benitez, Liverpools manager:

- Jeg er veldig glad. Vi har hatt noen transfermål, han var en av dem. Å få inn en spiller som Torres er veldig viktig for oss. Jeg håper nå han kan score mange mål for oss og spille bra. Da vil alle si at vi har gjort et godt kjøp. I Torres har Liverpool fått en hardtarbeidende spiller, som er sterk, rask og kan score mange mål og kjempe for hver ball. For forsvarsspillerne vil han bli et stort problem. Våre supportere vil elske ham.

Benitez tror ikke Torres er ferdig utviklet.

- Vi skal jobbe med ham, og selv for Fernando er det ting som han må venne seg til, spillestil og liknende. Men styrke er nøkkelen her. Her kan Torres gi oss en ny dimensjon. Jeg tror ikke det blir så vanskelig for ham å tilpasse seg. Situasjonen var lik også for Dirk Kuyt. Han var en spiller vi visste ville jobbe i 90 minutter. Fernando er lik. Han er virkelig sterk og kan kjempe med forsvarsspillerne, så det vil ikke bli noe problem for ham.

Benitez sier i intervjuet med Liverpools offisielle webside at målet er å være tittelutfordrere.

- Det er klart. Vi blir stadig bedre og sterkere, men de andre lagene styrker også sine lag. Vi må vente å se til sesongen begynner, men vi har en ny mulighet nå. Når det gjelder Torres så var nøkkelen at han ville hit.

- Er det riktig at han gikk ned i lønn for å komme hit?

- Ja, det er riktig. Han hadde en god kontrakt i Atletico fordi han var den store helten i laget, kapteinen, og hadde vært der i flere år. Det er vanskelig å få kjøpt en slik spiller med en slik rolle i laget, men han bestemte seg for å komme, og samtidig gå noe ned i lønn.

- Er dette den type kjøp du snakket om etter Aten, da du sa at laget måtte styrkes og dere måtte handle raskt?

- Ja, vi trengte å gå ett eller to steg framover og med kjøpet av Fernando vet vi at vi går framover og blir bedre. Vi jobber hardt og vi vil fortsette å forsøke å finne spillere som er de rette for oss. Fernando vil være en viktig spiller for oss.

Benitez mener at de nye eierne med dette kjøpet har vist hva de tenker med klubben.

- Det ble sagt og skrevet mye om at vi ikke fikk tak i de vi ville og at eierne ikke var villige til å gi så mye penger som de hadde lovet. Vi kunne ikke gå ut og dementere dette, fordi vi jobbet så hardt med å oppnå de kjøpene vi trenger for å styrke laget. Med Torres på Anfield viser de nye eierne at de vil være med å vinne trofeer i Liverpool.

- Med en så stor prislapp satt på Torres sitt hodet, tror du han er sterk nok til å takle det?

- Ja, jeg tror det. Han klarte presset med å spille på Atletico Madrid, med så store forventninger fra fans og andre, og når de ikke gjorde det så godt i fjor, sto kapteinen oppreist. Jeg tror han vil klare presset i England også.

- Fernando har fått trøye nummer ni, etter Robbie Fowler. Store sko å fylle..?

- Nummer ni er alltid angriperens nummer og toppscoreren i laget. Det er ikke alltid det er trøya det kommer an på. Det spiller ikke noen rolle hvilket nummer en spiller har. Jeg tror det at dette er Robbie sin trøye vil bety noe spesielt for ham, noe positivt.

Benitez er ikke typen manager som setter krav til at angriperne skal score 20 mål på en sesong. For ham er det bedre om tre eller fire spillere scorer 15 hver.

- Kan vi forvente flere kjøp?

- Ja, det kan vi. Du kjenner hvordan jeg arbeider. Jeg ønsker ikke å gå ut med konkrete navn. Vent og se.

Guthrie på lån
Som vi tidligere har antydet var Bolton og Liverpool muntlig enige om en utlånsavtale for midtbanespilleren Danny Guthrie. Nå er avtalen signert. Danny gjorde en god figur i Southampton siste sesong og rakk også tre innhopp som reserve for Liverpool. Nå er det Sammy Lee og Bolton som skal få glede av det 20-årige talentet.

- Danny er en dynamisk midtbanespiller som er veldig god med ballen. Han er arbeidssom og har en god motor. Han har en god pasningsfot og jeg tror han vil passe vår måte å spille fotball på, sier Bolton-manager og den tidligere Liverpool-legenden, Sammy Lee.

McManaman i Birmingham-styre
Tidligere Liverpool-spiller Steve McManaman er foreslått som nytt styremedlem i Birmingham City. Selskapet Grandtop International har kjøpt opp 29,2 prosent av aksjene i Brums og 35-årige Macca er blant de som er foreslått som nye styremedlemmer.

Steve McManaman spilte for Liverpool, Real Madrid og Manchester City og fikk tilsammen 29 landskamper for England, før han i 2005 la opp som aktiv og heller satset på et liv i forretningslivet.

- Selskapet vet tydeligvis at jeg kan litt om engelsk sport og da spesielt fotball. Jeg kjenner mange sportsfolk og har mange kontakter, sier Steve til South China Morning Post.

McManaman skal ha hjulpet selskapets eier, den Hong Kong-baserte forretningsmannen Carson Yeung, med å få til avtalen med Birmingham City og blir altså belønnet med en plass i styret til den nyopprykkede Premier League-klubben.

- De er mine venner og forhåpentligvis kan vi få det mye moro framover, sier Steve McManaman.

Xabi kan møte bruttern
Mikel Alonso, Xabis storebror, kan havne i Bolton. Den spanske klubben Real Sociedad har latt Mikel gå på prøve til den engelske Premier League-klubben. 27-åringen reiser sammen med Sammy lee, Danny Guthrie og resten av Bolton på treningsleiren i Østerrike. Baskeren har spilt det meste av karrieren sin i Sociedad, bortsett fra et kortere lån i Numancia.