Bayern snuser på Rafa

Bayern München jakter erstatter til Ottmar Hitzfeld. Rafael Benítez er en ønsket kandidat. Rafa må trolig selge før han kan kjøpe nye spillere til Liverpool i januar.

The Times skriver at Bayern München er svært interessert i Rafael Benítez. Den tyske storklubben har sett seg ut Liverpools manager som mannen til å føre dem til en ny storhetstid. Det er imidlertid lite sannsynlig at Rafa kan lokkes vekk fra Anfield til fordel for en jobb i Tyskland, men Bayern er på jakt etter en førsteklasses trener til å ta over etter Ottmar Hitzfeld til sommeren, og de skal stå klarmed et betydelig tilbud og samtidig gi ham god støtte på overgangsmarkedet.

Bayern mener at Benítez, som ledet Liverpool til Champions League-seier i sin første sesong på Anfield, vil være den ideelle ansettelse, men Bayern skal også vurdere Chelseas tidligere manager José Mourinho.

Liverpool er klar over ryktene om Bayerns interesse, men merseysiderne tar det hele med ro. Rafa har to år igjen av kontrakten på Anfield, og han har ved tidligere anledninger vurdert sin fremtid, blant annet avslått tilbud fra Real Madrid og Inter, men føler at han har slått rot på Merseyside både privat og med jobb.

Benítez vil nok ikke gå av veien for å vise til interessen fra utlandet for å styrke sin posisjon på Anfield, spesielt til å få penger av George Gillett Jr og Tom Hicks til å hente inn nye spillere, mener The Times.

Ifølge The Independent må Rafael Benítez selge spillere før han kan kjøpe nye. Aston Villa har allerede en opsjon på kjøp av Scott Carson for £10M på plass. Birmingham-klubben kan også tenke seg å legge inn et bud på Peter Crouch. Englandspissen vil trolig koste i nærheten av £10M. Racing Santanders midtsopper Ezequiel Garay blir igjen nevnt som et mulig kjøp. 21-årige Garay vil trolig koste £10M. The Independent mener at Benítez ser etter en kjøper for John Arne Riise. Nordmannen har bare 18 måneder igjen av sin kontrakt på Anfield, og vil trolig ikke bli tilbudt en ny avtale.