Bellamy ser frem til trekningen

Craig Bellamy og Xabi Alonso ser frem til morgendagens trekning av kvartfinalene i Champions League, og konstanterer at de røde utansett får en tøff motstander.

Bølgene har ikke helt lagt seg etter at Liverpool slo Barcelona ut av Champions League. Craig Bellamy sier til Liverpool Daily Post i dag at det er lagånden i dette Liverpool-laget som har ført dem til kvartfinalen i turneringen. Waliseren startet faktisk sin aller første hjemmekamp i Champions League for Liverpool tirsdag kveld. Nå håper han at samholdet i laget skal ta Liverpool helt til finalen i Aten.

- Tirsdag kveld var en helt fantastisk kveld, og den største i mitt liv. Tempoet i kampen var helt utrolig. Dette var første gang jeg slapp til fra start i Champions League hjemme på Anfield, så det var virkelig spesielt. Jeg har aldri opplevd en kamp på et slikt nivå tidligere, slår Bellamy fast.

- Når du kommer til en klubb som Liverpool, som har vunnet Champions League og FA-cupen nylig, vil det alltid være et godt samhold i klubben. Vi er som en stor familie, der alle holder sammen. Mot lag som Barcelona må alle bidra, og det var hva som skjedde. Over to kamper går vanligvis det beste laget videre, og vi var det beste laget, legger han til.

En utslitt Bellamy ble som kjent byttet ut før Eidur Gudjohnsen gjorde Barcelonas mål, og waliseren innrømmer at det var nervepirrende å se resten av kampen fra benken.

- Jeg var litt bekymret mot slutten, og jeg holdt nesten på å gå inn og se kampen på TV isteden. Men det oppstod ikke så alt for mange farlige situasjoner. Det skal vårt forsvar ha all ære for. Barcelona er et stort lag, og du må hele tiden være på tå hev. I andre omgang gjorde de det vanskeligere for oss ved å øke tempoet.

Nå ser Bellamy frem til morgendagens trekning, og ikke minst spill i kvartfinalene.

- Vi får tøff motstand uansett hvem vi trekker, det er sikkert. Forhåpentligvis klarer vi å holde vår gode form gående etter å ha slått ut de regjerende mestrene, sier han.

Reina glad for å slå gamleklubben
Liverpools seier over Barcelona gledet spesielt Jose Reina. Keeperen begynte som kjent karrieren i Barcelona før han gikk videre til Villareal og så Liverpool.

- Det er godt å være videre, og det var en kveld jeg aldri vil glemme. Det er flott å være klar for kvartfinalene. Vi prøvde å score i første omgang, men klarte ikke å omsette sjansene i tellende resultat. Deretter spilte vi kontringsfotball, sier sisteskansen.

Reina føyer seg også inn i rekken av medspillere som lovpriser Jamie Carragher etter tirsdagens heltemodige innsats.

- Jamie var klippen i forsvaret nok en gang, akkurat som på Nou Camp. Jeg er stolt over å spille i samme forsvar som han, ettersom han allerede er en legende. Bare spør supporterne. Alle vet han er en stor spiller, og han viste igjen hvordan han kan stagge gode angripere. Vi setter stor pris på Carra, og han er en veldig viktig spiller for oss.

Alonso hadde gjerne sett et Liverpool-mål
At Xabi Alonso ikke er helt fornøyd etter tapet for Barcelona, selv om det ble avansement, sier det meste om standarden som spanjolen har satt for sitt og lagets spill. Etter å ha tapt de to siste hjemmekampene 1-0 i løpet av en halv uke, ergrer Alonso seg over at de røde ikke gjorde mål mot to av Europas beste lag.

- Det ble tøft mot Barcelona, men jeg var veldig glad etterpå. Nå ser jeg bare frem til trekningen, sier han.

- Etter at Barcelona gjorde sitt mål, forsvarte vi oss meget bra det siste kvarteret. Det var synd vi ikke gjorde mål, ettersom vi hadde mange sjanser. Vi ønsket å slå Barcelona på hjemmebane, men vi er uansett glade for å være videre. Støtten fra tribunene var enorm. Denne kampen beviste at vi trolig har de beste supporterne i verden.

- Nå må vi være realistiske, og ta ett steg om gangen. Vi må ikke se for langt frem. Vi har stor respekt for de andre lagene som fortsatt er med i turneringen, men vi frykter ingen.

Sure oppstøt fra Barcelona-leiren
I Barcelona har naturlig nok ikke stemningen vært like høy som i Liverpool i dagene etter kampen på Anfield. Flere Barcelona-spillere har vært ute i pressen og stemplet exiten fra Champions League som urettferdig. En av dem som mener at katalanerne fortjente bedre er midtbanedirigenten Xavi. Han påstår at Barcelona var det klart beste laget.

- Vi gjorde alt vi kunne, så dette var synd. Laget gjorde sitt beste, og vi gikk til kampen med en positiv innstilling. Det er urettferdig at vi er ute, fordi Barcelona var det klart beste laget, siteres han.

Xavi får støtte av stortalentet Lionel Messi, som går enda lenger i kritikken av Liverpool.

- De organiserte seg godt defensivt, og slo oss ved å spille stygt og ufint, raser argentineren.

Heller ikke franske Lilian Thuram er særlig blid etter å ha røket ut av Champions League.

- Jeg er forbannet over å ryke ut på den måten vi gjorde. Vi tapte hjemmekampen, men burde ha gått videre ved å vinne på Anfield.

Lagkameraten Andres Iniesta er imidlertid litt mer positiv i sin omtale av Liverpools lag.

- I første omgang var de veldig godt organiserte. Vi kontrollerte spillet, men kom ikke igjennom. Det endret seg etter pause. Vi visste de ville få mange sjanser, for de kan være farlige på hjemmebane. Nå må vi se fremover. Vi er opprørte, ettersom det er hardt å akseptere at man er ute av Champions League.

Portugiseren Deco ser tilbake til kampen på Nou Camp når exiten skal forklares.

- Liverpool hadde en fordel etter den første kampen, og spilte bra. Vi ivret etter å vinne Champions League igjen, og vi kjempet hardt. Nå må vi bare gjøre det bra i ligaen. Dette var tøft og vanskelig, men slik er fotballen.