Benítez advarer spillerne

Spillerne må bevise at de holder mål en hel sesong. Positive kontraktsforhandlinger med bl.a. Gerrard og Alonso. Rafa om Cissé. Copa America på Canal+. Flynn på Skottland U19.

Seier i hjemme mot Middlesbrough i kveld og mot Wigan på lørdag vil sikre Liverpool en plass i neste sesongs kvalifisering til Champons League, og det altså før de røde møter Chelsea i den første semifinalen i årets utgave av den gjeveste klubbturneringen i Europa. Rafael Benítez mener uansett at alle de resterende fem ligakampene er viktige for å lettere kunne avgjøre hvilke spillere som vil ha en fremtid i klubben etter denne sesongen. Liverpool Daily Post tror Benítez mommer til å benytte spillere som ikke har fått spesielt mye spilletid denne sesongen i de to neste hjemmekampene, samt bortekampen mot Portsmouth. Manageren innrømmer imidlertid at skjebnen til disse spillerne ikke vil avgjøres på bakgrunn av prestasjonene den neste måneden, men han oppfordrer spillerne til å yte sitt beste de neste kampene. Benítez er av de nye amerikanske eierne lovet et solid transferfond til sommeren, og Benítez vet at Liverpool trenger fortsterninger for å kjempe med Chelsea og Manchester United om ligatittelen.
- Hvis man ønsker å vinne ligaen, trenger man spillere som presterer i ni måneder, ikke bare i én en eller to måneder eller tre kamper, uttaler Benítez.

- Vi trenger stabile spillere. De må være konkurransedyktige i alle kampene.

- Noen ganger tror en spiller at en kamp ikke er like viktig, men det er ikke sant. Alle kampene er viktige, selv om man må analysere den relevante viktigheten av hver kamp som manager.

- Du kan ikke analysere en spiller totalt over de neste kampene. Vi må gjøre det over en hel sesong. Man kan ikke forandre en person. Hvis de ikke viser karakter eller innsats i disse kampene som kommer, så viser kanskje det at de ikke klarer det over ni måneder.

- Vi ønsker spillere som viser innsats i ni måneder. Vi kan ikke kjøpe spillere for å benytte dem bare i tre måneder eller bare i Champions League. De må være forberedt på å spille hver kamp.

- Hvis vi skal ha 85-90 poeng hver sesong i ligaen, så trenger man motiverte spillere i hver eneste kamp, ikke bare i cupturneringene eller i én eller to kamper.

- Vi må ha spillere som er konkurransemenensker i hver kamp og på hver trening.

- Det er umulig å spille på samme nivå hele tiden. Men å jobbe hardt og være klar for hver kamp er en del av jobben. Jeg er virkelig fornøyd med troppen, men hver spiller er forskjellig og hver og én må lære for fremtiden.

Rafael Benítez innrømmer at de kommende dagene kanskje er de viktigste hittil i ligaen denne sesongen.
- Kanskje dette kan være en av de største ukene for oss i ligaen. Det er viktig at vi havner blant de fire beste ved å vinne ytterligere to eller tre kamper, så kan vi fokusere på semifinalen i Champions League.

- Vi har forklart spillerne hvor viktig det er å bli blant de fire beste så fort som mulig, men når alt kommer til alt så er hver spiller forskjellig.

- Noen spillere har det lettere med å være fokusert, mens andre trenger kanskje å bli presset litt mer.

- Det er mye lettere å være motivert for en semifinale i Champions League enn en normal ligakamp.

Benítez har gjort det klart ikke ønsker å bruke tid til kontraktsforhandlinger med spillerne før kampene mot Chelsea. Liverpool har startet samtaler om kontraktsforlengelser med Steven Gerrard, Jamie Carragher, Xabi Alonso, Pepe Reina og Luis Garcia for et par uker siden.
- Jeg ønsket å vise dem at jeg har tillit til dem, og jeg ønsker å se dem alle her i fremtiden. Folk i ledelsen ønsker det samme.

- Vi forsøker å gjøre fremskritt, men vi kan ikke gjøre det hurtig. Vi skal vente og snakke etter Champions League. Det er klart vi ønsker å ha dem her og at de skal være fornøyde.

- Jeg har tro på at vi skal lykkes fordi samtalene har vært gode, men nå er det kanskje på tide å ta en pause i forhandlingene de neste ukene.

- Vi er i samtaler. Jeg vet ikke hvor nær vi er, men det er positive signaler. Hvis vi ikke kan løse det nå, vil jeg tenke på Chelsea nå og ta samtalene igjen etterpå.

- Jeg ønsker ikke at spillerne skal tenke på kontrakter når de skal konsentrere seg om kamper.

Marseille virker ikke spesielt interessert i å benytte seg av opsjonen på £8M for å kjøpe Djibril Cissé.
- Vi har ikke snakket med Marseille ennå, sier Benítez. Vi følger alle spillerne vi har ute på lån, og Cissé er en av dem. Marseille må snakke direkte med oss. Hvis de ikke ønsker å kjøpe Djibril, er jeg sikker på at andre er interessert i ham.

Copa America på Canal+
Canal+ har rettighetene til sommerens Copa America. Turneringen starter 26.juni. Finalen spilles 15. juli. Kanelen vil benytte seg av norske kommentatorer. Kampene sendes på kvelds- og nattetid. Både Mark González (Chile) og Javier Mascherano (Argentina) er mulige røde representanter i turneringen.

Flynn på Skottland U19
Ryan Flynn er tatt ut i den skotske U19-troppen til en privatlandskamp mot Østerrike U19 på Firhill Stadium (Glasgow) tirsdag 1. mai.

Ryktebørsen
*Daily Mail hevder at Liverpool igjen vurderer å hente Benfica-vingen Simao Sabrosa.
*Daily Mirror nevner at både Tottenham og Liverpool skal være interessert i å kjøpe israeleren Yossi Benayoun, som forventes å forlate West Ham til sommeren.
*Daily Star skriver at den 20-årige keeperen Joe Anyon kommer til avslå en overgang til Liverpool og heller skrive under en ny toårskontrakt med Port Vale.