Benítez bekrefter bud på Heinze

Rafael Benítez bekrefter at Liverpool har fått et bud på Heinze avslått. Liverpool vil erobre verden. Alex Ferguson ser på Liverpool som sterke konkurrenter. Kewell tror på lys kenguru-fremtid.

Rafael Benítez har nå offisielt bekreftet at de prøver å sikre seg Manchester Uniteds argentinske venstreback Gabriel Heinze. Det var under en pressekonferanse i Hong Kong at Benítez uttalte det som lenge har vært klart, nemlig at Liverpool har kommet med et bud på Heinze.

Budet ble avslått, men ettersom det virker som om Heinze ønsker seg sterkt til Anfield, og virker å gå rettens vei for å kunne gjøre overgangen til et faktum, er Rafa sterk i troen på at landslagsforsvareren kan ikle seg Liverpool-drakta.

- Vi har kommet med et bud på Gabriel Heinze som Manchester United har avslått. Advokater jobber nå med saken, så tiden vil vise hva som skjer. Han er en god spiller, var Benítez' knappe kommentar.

Med de uttalelsene ser det dermed ut til at farsen blir advokatmat. Manchester United er innblandet i to av disse for tiden, siden overgangen til Carlos Tévez også byrder problemer for rivalene. Manchester United skal ha bekreftet at Heinze kan dra til en klubb som legger £6M på bordet for hans tjenester, men skal ikke ha vært smarte nok til å skrive ned det de muntlig skal ha sagt: at Heinze ikke kan gå til noen rivaliserende klubber.

Dette er imidlertid ikke bekreftet sort på hvitt, og ei heller nevnt i den mye omtalte brevet, så skal man tro reglementet så blir det ingen stor sak for Heinzes agent og advokater å få tvunget gjennom argentinerens ønske, enten i eller utenfor rettsalen, da det eneste som kan bevises er at Manchester United har bekreftet at Heinze kan dra til hvilken klubb han vil, kun forutsatt at den klubben legger £6M på bordet. Dette er noe Liverpool allerede har gjort.

Rick Parry vil at Liverpool skal erobre verden
Fire tiår etter at Bill Shankly ytret ambisjonene om at Liverpool skulle "erobre hele forbanna verden", insisterer daglig leder Rick Parry på at Liverpool fortsatt er fokuserte på å nå dette målet.

Liverpool er nå i Hong Kong, og Rick Parry ytrer ønske om å se Liverpool dominere verden - både på og utenfor banen i årene som kommer, samtidig som han poengterer viktigheten av turer til Østen.

- Utviklingen av en verdensomspennende fanbase er meget viktig for klubben og dens status. Vi har vært heldige nok å få en enorm støtte fra hele verden gjennom mange år, og nå er tiden kommet for å bygge videre på dette, proklamerer Parry.

- Det handler om å markedsføre klubben på beste måte og beholde vår globale profil. Turer som dette har en enorm innflytelse, og er en del av strategien vi har om å gjøre Liverpool til det beste og største.

- Det er umulig å få et nøyaktig tall på hvor mange supportere vi har, men det er utvilsomt at vi er helt der oppe med de som hevder å ha flest. Alle tall er til nå grove antakelser, men vi vet at fanbasen vår øker hele tiden.

- Ingenting bidrar mer til at fanbasen øker enn suksess. Vi så det på sytti- og åttitallet og i et mye større omfang etter at vi gikk til topps i Champions League i 2005. Hadde vi gått til topps i Aten er det ingen tvil om at mengden av Liverpool-supportere hadde økt ytterligere.

- Vi vet om den enorme støtten vi mottar fra supportere her i Asia, og det er fint for oss å prøve å tilbakebetale den lojaliteten de viser med et besøk iblant. Dette er vår tredje tur til Østen og vi har ved de to tidligere anledningene sett hvor fanatiske supporterne er her. De har stor kunnskap om klubben og de har en umettelig appetitt for alt som omhandler Liverpool, fortsetter en snakkesalig Parry.

Den daglige lederen mener også at det er sunt at et konkurranse-element blandes inn i sesongforberedelsene, selv om kampene i Barclays Asia Trophy kun er treningskamper. Videre ser han også på muligheten til å utvide Liverpools markedsandel på supportere i Amerika og Sør-Afrika.

- Det vil alltid være stor interesse for oss blant folket i Asia, men det amerikanske markedet vekker også interesse. Det er et stort potensiale der, samtidig som vi overveier muligheten til å dra til Sør-Afrika. Det er et sted hvor fotballen utvikles meget fort, avslutter Rick Parry.

Ferguson tror på tett kamp
Manchester United-manager Alex Ferguson tror på en jevn kamp om ligagullet i England. Liverpool har skaffet seg både Torres, Benayoun, Voronin, Babel og Lucas, og viser med det at de akter å holde tett med Manchester United og Chelsea som ventes å lede en løpet om Premier League-tittelen i slutten av mai.

- Det er intet som skiller de fire beste lagene i England. Vi har styrket laget bra og har stor sjans til å gå til topps igjen. Samtidig vil vi også møte sterk motstand. Liverpool har kjøpt fem spillere, Arsenal to eller tre, samtidig som Chelsea kun har kjøpt en, men også fått andre gratis, uttaler skotten som virker å ha glemt at Andriy Voronin kom på Bosman.

Kan det imidlertid tyde på at Alex Ferguson ser på Liverpool som den sterkeste konkurrenten ettersom han har full kontroll på hvor mange nyervervelser Liverpool har skaffet seg, men ikke har det eksakte tallet på det tilsvarende hos Arsenal og Chelsea?

Kewell med støtte til unge kenguruer
Harry Kewell scoret på det viktigste straffesparket i karrieren mot Uruguay i straffesparkkonkurransen om å nå VM i Tyskland. Det samme skjedde imidlertid ikke i kvartfinalen i Asiamesterskapet, for da reddet Japan-keeper Kawaguchi det svake skuddet fra Liverpool-vingen. Australieren depper imidlertid ikke over det, og tror fremtiden kan bli lys for Australia.

- De yngre spillerne har gjort det virkelig bra. Fremtiden er lys, og det er godt å se de unge talentene her, villige til å delta i store kamper, uttaler Kewell, som ikke får ferie i sommer. Han har som nevnt nå sluttet seg til resten av troppen i Hong Kong, men hell i uhell var at han ikke fikk like lang flytur som resten av Liverpool-spillerne.