Benítez fnyser av Alonso-rykter

Liverpool-manager Rafael Benítez avfeier ryktene om at Xabi Alonso er på vei tilbake til Spania som rent sludder. Boudewijn Zenden skylder på dommer Herbert Fandel for finaletapet.

Selv etter gjentatte avkreftelser på at Xabi Alonso skal være på vei vekk fra Liverpool til fordel for en av de to store klubbene Real Madrid og Barcelona i hjemlandet Spania, fra både hovedpersonen selv og Rafael Benítez, ser spekulasjonene ut til å fortsette i diverse media. Nå føler altså Rafa for å avkrefte disse ryktene igjen, etter Alonsos svært gode opptreden på Olympiastadion i Aten i går kveld.

Xabi Alonso har vært en meget stabil spiller siden overgangen fra Real Sociedad i 2004, og har vist seg å være en av Liverpools aller beste spillere. Etter Javier Mascheranos fantastiske inntreden for Liverpool og den mye omtalte ryddesjauen av spillerstallen som kommer til å finne sted i Liverpool i sommer, har det versert rykter om at Alonso lenger ikke skal være Rafael Benítez' førsteprioritet på midtbanen, ved siden av Steven Gerrard.

Både Barcelona og Real Madrid, spesielt førstnevnte, har vist stor interesse for baskeren med den fantastiske pasningsfoten, og Xabi selv har ikke lagt skjul på at Barcelona er en klubb som står hans hjerte nær, selv om han trives i Liverpool. Manager Benítez har imidlertid ingen planer om å la den svært gode midtbanespilleren få forlate klubben.

- Xabi Alonso har fortsatt to år igjen av hans nåværende kontrakt, og vi jobber med å få fornyet kontrakten hans, slik at han kan bli værende her enda lengre, opplyser Rafael Benítez til Sky Sports News.

Benítez vil etter alle solemerker få de midlene som skal til for å lokke spillere av internasjonal klasse til klubben i sommer, men trener fokuserer først og fremst på å beholde klubbens største profiler. Steven Gerrard og Jamie Carragher har allerede signert nye kontrakter, og det jobbes også med å få fornyet kontraktene til henholdsvis José Reina og Xabi Alonso. I tillegg har sentrale spillere som Harry Kewell og Steve Finnan fremmet sitt ønske om å spille for Liverpool på livstid.

Zenden skylder på Fandel
Etter fløytesignalet på Olympiastadion i Aten i går kveld markerte at Milan ble vinnere av årets Champions League, mente Boudewijn Zenden at den tyske dommeren Herbert Fandel ødela både spillet og dømte i disfavør Liverpool.

Den nederlandske mditbanespilleren som kan anvendes på både sentral midtbane og på venstreflanken har fått besked om at hans kontrakt som utgår i sommer ikke vil bli fornyet, og at han derfor kan se seg om etter andre arbeidsgivere.

En skuffet Boudewijn Zenden, som dessverre leverte en dårlig forestilling i hans siste kamp for Liverpool, var imidlertid svært skuffet over hvordan dommer Fandel stadig blåste kampen i stykker.

- Dommeren virket svært oppspilt på å stadig dømme frispark i vår disfavør, men jeg er uforståelig med at vi spille så aggressivt. Statistikken tilsier at vårt spill førte til svært mange frispark til Milan, men jeg er av den oppfatning at han blåste altfor ofte ved kun små forseelser. På en kveld som det viser det at alt må gå i ens favør om vi skal kunne vinne, erkjenner nederlenderen.

Det mest avgjørende frisparket kom etter at Xabi Alonso felte Kaká rett utenfor Liverpools sekstenmeter, hvorpå Andrea Pirlo skrudde ballen inn i feltet. Der fikk Filippo Inzaghi ballen rett på seg, og ballen skiftet derfor retning og havnet i nettet bak en utspilt Reina.

- Jeg er ikke sikker på om Andrea Pirlos frispark faktisk var borti armen til Filippo Inzaghi, men muligens den gjorde det. Berøringen førte ihvertfall til at Reina ikke hadde noen sjanse til å nå ballen. Målet var avgjørende for Milans del, og gjorde det vanskelig for oss. Milan kom ikke til å gjøre den samme feilen som i Istanbul etter å ha ledet til pause.

- Dirk Kuyts mål kom for sent til å kunne sette inn et skikkelig press, og i realiteten var vi sjanseløse til å redusere. Vi startet kampen rimelig bra, og hadde en del sjanser, selv om de ikke var så åpenbare. Jeg føler at hele laget virkelig følte vi hadde kontroll på kampen.

- Deretter scoret de rett før pause. Vi måtte score for å gjøre jobben lettere, men vi scoret alt for sent, og det først etter at de hadde scoret sitt andre. Vi hadde en liten sjanse og hadde alltid tro på at vi kunne klare det, men ingen frispark ble dømt i vår favør. Man må bare stå på videre for å bekjempe omstendighetene, men det viste seg til slutt at vi ikke nådde helt opp, avslutter den svært så profesjonelle Boudewijn Zenden.