Benítez om Blackburn

Rafa tror Liverpool kan slå overraskelseslaget Blackburn i helgas møte mellom de to. I tillegg kommer manageren med siste nytt fra skadefronten.

Så langt i Premier League har Blackburn inntatt en solid femteplass, hvilket har imponert mang en ekspert rundt om. Med sine 21 poeng på ti spilte kamper, har de hvite og blå tatt ett poeng mer enn hva Rafael Benítez? mannskap kan skiltre med da begge lag har ti kamper spilt. I dag forklarte Rafa i et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside at han tror Blackburn-kampen kan bli vanskelig.

- Blackburn spiller veldig bra. De var gode mot Portsmouth I Carling Cupen, og dette vil bli en vanskelig test for vårt vedkommende. De spiller på et høyt nivå, og med spillere som McCarthy, har de spillere hvis kvalitet er tilstedeværende.

Videre forklarer Liverpools sjef hva han mener er forskjellen på denne sesongens Blackburn-lag, kontra det lag de mønstret i den foregående sesongen.

- Sist sesong trengte de å spille på fysikk for å vinne kamper, nå er fortsatt det fysiske aspektet der, men de spiller også veldig god fotball for å vinne.

Til tross for Blackburns gode form, som har resultert i at man på Ewood Park kunne feire sin syvende strake seier da man i går slo Portsmouth. Rafael Benítez føler seg allikevel sikker på at hans lag kan tukte de formsterke femteplassinnehaverne, da han mener Liverpools spill på bortebane har vært av imponerende sorti denne sesongen.

- Borte vinner vi kamper, så vi tror vi kan vinne også denne kampen. I vårt lag har vi nok erfaring til at det ikke vil være problematisk om det skulle bli en fysisk batalje, dad et handler mer om å ha kontroll på ballen da man møter et godt lag.

Angående skadesituasjonen til henholdsvis Fernando Torres og Xabi Alonso, har Rafa lite nytt å melde. Han vedgår at det stadig vil være vanskelig å estimere noen eksakt dato for tilbakekomst for duoen:

- Hva Torres angår er det snakk om to-tre uker, mer eller mindre. Vi må imidlertid se an hans utvikling. Hva Alonso angår, venter vi i spenning på resultatet av en scan, men vi tror det er snakk om en tilnærmet lik tidsperiode også for ham. Legen vil bestemme etter å ha evaluert testresultatene.