Benítez rørt over støtten

Rafa Benítez er rørt over støtten han fikk på onsdag, og mener Liverpools supportere er unike. Tøff EM-gruppe for Babel og Kuyt. Kaka vant gullballen.

Rafael Benítez er rørt, og mener han nå har et unikt bånd med supporterne, etter støtten han mottok før, under, og etter Porto-kampen i midtuken. Det ble satt i gang underskriftskampanjer på internett, ble arrangert marsj, og vist frem en rekke bannere til støtte for manageren, i konflikten med klubbens amerikanske eiere.

- I hele ditt liv, hvor har du hørt en slik støtte for en manager i en fotballklubb, spør Benítez i dag, i følge Chris Bascombe, som ikke er like populær hos alle, etter overgangen fra Liverpool Echo til tabloidavisen News of the World.

- Både før kampen, på internett, og under kampen støttet de meg. Hvorfor? Jeg er ikke Bill Shankly, og jeg er sikker på at han var en fantastisk motivator. Jeg har bare prøvt å være profesjonell. Fra starten har fansen vært gode med meg, og jeg har satt pris på hver dag her. Supporterne betyr mye. Vi spiller alltid med 12 mann hjemme, og noen ganger også på bortebane.

I Valencia var det et dårlig forhold til direktør Manuel Lorente som gjorde at Rafa forlot klubben, men sjefen med goateen insisiterer på at ting er annerledes i England, i forhold til Spania.

- Det er ikke det samme her som i Spania. Fortell meg hvor mange managere som klarer å beholde jobben sin i mer enn tre år? Det er omtrent umulig å bli lenge i en spansk klubb. Jeg forlot Valencia fordi jeg hadde problem med enkelte personer, og fikk ikke nok støtte. Supporterne var bak meg, men en person var det ikke. Situasjonen var ganske annerledes, for den personen var ikke eieren, og klubbens system er helt annerledes.

- Vi må fortsette å vinne kamper. Planen min er fremdeles å bli her lenge. Jeg blir her gjerne i 10 år til, og er sikker på at jeg vil bli. Etter tre år har vi vunnet trofeer, og måten vi har gjort ting på har vært bra. Stallen er bedre enn før, og jeg vet at vi kan slå hvem som helst. Nå har vi såpass mye kvalitet i stallen at vi også kan vinne på dårlige dager.

- Kanskje noen av spillerne har blitt ført nærmere hverandre etter den siste uken. Det hadde vært lett å sagt at de spilte for meg, men det gjør jeg ikke. Spillerne behøver ikke å si noe som helst, de kan bare vise det på banen, avsluttet Rafa.

Tøff EM-gruppe for Babel og Kuyt
I dag har gruppene for neste sommers EM-sluttspill blitt trukket, og Ryan Babel og Dirk Kuyt er definitivt i det som må kalles "dødens gruppe". Nederland har blitt trukket sammen med Italia, Nederland og Frankrike, altså tre av de store forhåndsfavorittene.

Pepe Reina, Fernando Torres og Xabi Alonso fulgte nok også med trekningen i formiddag, og laget ble trukket sammen med regjerende mester Hellas, Sverige og Russland.

Trekningen i sin helhet:
Gruppe A:
Sveits, Tsjekkia, Portugal og Tyrkia.

Gruppe B:
Østerrike, Kroatia, Tyskland og Polen.

Gruppe C:
Nederland, Italia, Frankrike og Romania.

Gruppe D:
Spania, Hellas, Sverige og Russland.

Kaka vant gullballen
Brasilianske Kaka vant i dag Ballon d'or suverent, med hele 444 poeng. Denne utmerkelsen er muligens den best prestisjetunge en spiller kan vinne, og er trofeet Michael Owen vant i 2001, og er prisen Kevin Keegan vant i 1978 og 1979.

Cristiano Ronaldo kom på andreplass med 277 poeng, mens Lionel Messi og Didier Drogba fulgte på tredje og fjerdeplass.