Benayoun inn for Garcia

Rafael Benitez sier at Yossi Benayoun vil erstatte Luis Garcia i troppen, og at han er en spiller som kan fylle mange posisjoner og gi laget flere muligheter. Skade for Fernando Torres.

- De er like, mener Rafa på spørsmål fra Liverpool Echo om Yossi Benayoun vil fungere som en erstatter for Luis Garcia i spillertroppen til Liverpool.

Bare formaliteter gjenstår i kjøpet av israelske Benayoun etter at West Ham og Liverpool i går ble enig om en transfersum som de fleste hevder er £5M.

- Det kan være at Luis er en spiller som scorer flere mål og Benayou gjerne har flere målgivende, fortsetter Benitez.  – I likhet med Luis er han en veldig teknisk, smart og intelligent spiller.  Han han også spille i mange posisjoner, noe som vil gli flere muligheter for laget.

- Jeg så ham først spille for Racing Santander i La Liga, da han var en meget god spiller.  Da han kom til England fulgte vi ham for å se om han kunne omstille seg til en annen type fotball.

- Det er klart at han har greid dette meget bra for West Ham.  Liverpools fans vil huske hvordan han spilte i FA-Cup finalen mot oss, da han var glimrende.  Vi mente da at dette var en som ville være i stand til å spille på et ennå høyere nivå.

- Han ble tilbud en lukrativ og ny kontrakt hos West Ham og hadde også tilbud fra andre klubber som tilbød mer penger, men Yossi hadde hele tiden det samme svaret.  Han ville kun gå til Liverpool siden det var hans drøm.  Da Rick, amerikanerne og jeg snakket om spilleren, var vi alle enige om at det var en slik innstilling våre supportere ville like.

- Når du har kvalitetsspillere som viser en slik lidenskap i å spille for din klubb, da vil det også være godt for laget.

Rafa Benitez håper å ha både Benayoun og Babel på plass for man reiser til Sveits på treningsleir neste uke, og at man snart kan delta i pre-season kamper.  En som kanskje må utsette dette er rekordkjøpet Fernando Torres, som har fått en liten ankelskade.

- Fernando har nå kommet tilbake til Liverpool og vi håper han kan begynne å trene med oss, men vi må undersøke hans ankel først, forklarer Benitez.  – Det er ikke en alvorlig skade, men vi må være forsiktige.