Benitez foran derby-oppgjøret

Rafael Benitez snakket i dag til lfc.tv foran lokaloppgjøret på Goodison Park lørdag ettermiddag. Intet nytt under solen hva gjelder skadede spillere. Mer enn tre poeng på spill.

Rafael Benitez snakket i dag til lfc.tv foran lørdagens derby-oppgjør på Goodison. Han kunne ikke komme med noen nyheter for de som sliter med skade utover det vi har skrevet tidligere i dag. Men han vedgår at et lokaloppgjør betyr mer enn tre poeng.

- Vi må se spillerne nå når de kommer tilbake fra landslagsoppdrag. De fleste av de usikre er nesten klare, Torres, Kuyt, Aurelio, Alonso. Kewell trener også. Men vi må vente og se hvordan det utvikler seg frem til kampen. Jeg vet ikke hvem som er nærmest, jeg må prate med legene.

- Å risikere spillere? Vel, det kommer an på dem, må vi så må vi, men vi har en stor stall og kan benytte forskjellige spillere til forskjellige  kamper, vi må bare vente og se hvordan de skadede er.

- Det er vanskelig å forberede seg under landslagspauser. Det eneste man kan gjøre er å se på kampene, vente og krysse fingrene for at ikke flere skader seg. Det er den eneste måten. Vi har hatt en treningsøkt, tre av spillerne var med reservelaget, noe som gjorde at Carragher var eneste seniorspiller i økten vår. Man kan ikke forberede noe.

Rafa fikk også spørsmål om det evige problem med tidlige avspark.

- Du vet jeg ikke er glad for det, spesielt når det er bortekamp som denne.

- Jeg har alltid tro på laget mitt, som alltid vil vi stille et godt lag. Vi er ikke ute etter hevn for 3-0 tapet. Vi vil alltid vinne alle kamper, også mot rivaler. Vi må glemme tidligere resultat. Neste resultat er alltid det viktigste.

- Hva var problemet sist gang (på 3-0 tapet, journ.anm.) og hvordan kan dere unngå det på lørdag?
- Vi hadde noen problemer. Vi hadde 22 sjanser. Det er ikke ille på bortebane. Men vi slapp inn tre mål, og ingen vil huske at vi skapte sjanser. Da må vi analysere hvorfor. Hvorfor slapp vi inn tre mål, og hvorfor scoret vi ikke på sjansene våre?

- Hva synes du om Everton sin start på sesongen?
- De har gjort det greitt. Det er alltid vanskelig på starten av sesongen. Lagene har brukt penger og nye spillere må finne seg til rette. Jeg syns de har vært ok. Normalt er spissene den største trusselen, som for eksempel Yakubu.

- Du har vært her noen år nå, hva betyr denne kampen for deg?
- Det er en viktig kamp for oss, du kan se det er viktig for våre supportere. Vi trenger poengene for å henge med i ligatoppen, tre poeng er vårt mål. Men Everton er alltid viktig, du kan bare se på supporterne i gatene. Det er godt å vinne en slik kamp. Det er mer enn bare tre poeng, supporterne snakker om disse kampene lenge etterpå.

- Det er en del spillere som kan få sin debut i et derby-oppgjør som dette, vil forklare dem hvor viktig denne kampen er?
- Ja, vi vil prøve det, men man kan bare forklare så mye, til slutt er de på matta og får føle det på kroppen selv. Det vil være bra for oss å vinne en slik kamp.

- Sammy Lee har forlatt Bolton, hva mener du om det?
- Det er synd, han er en god mann, jobber hardt, flink manager. Har snakket med han noen ganger, og det er bare synd. Tilstandene er ikke normale i fotballen i England for tiden, det tas avgjørelser for fort og for tidlig.