Billetter og opplegg til CL-finalen

Liverpool er klar for den store Champions League finalen i Athen 23. mai. Vanskelig med kampbilletter og turopplegg...

En ny fantastisk kveld på Anfield mot Chelsea, og de røde er klar for ny Champions League finale. Selv om motstander enda ikke er klar, vil det garantert bli tidenes verste finale både å skaffe seg kampbillett og turopplegg til.

 

Det som er sikkert er at finalelagene kun får 17.000 billetter hver – det er 3-4000 billetter færre enn for to år siden. Med over 24.000 sesongkortinnehavere blir det et mareritt når billettkontoret skal fordele billettene. Dersom du ikke har eid aksjer i klubben, eller har vært på alle hjemmekampene i Champions League kan du bare glemme å kontakte billettkontoret. Det kommer garantert ingen billetter i åpent salg.

 

Supporterklubben vil ikke motta billetter til denne kampen, og det nytter ikke å kontakte oss vedrørende denne kampen.

Onsdag kveld blir det klart om vi møter Manchester United eller AC Milan på gresk jord. Ryktene tyder på at svartebørsprisene kan bli rekordhøye. Det snakkes allerede om priser på over 15.000 kroner bare for kampbilletten. UEFA har klart det kunststykke å selge 9.000 såkalte ”nøytrale” billetter, i tillegg til 7.000 i Hellas. Mange av disse ender garantert opp på svartebørsmarkedet.  Prisene på det åpne marked vil også styres i forhold til om det blir engelsk eller italiensk motstander.

 

Foreløpig vet vi ikke om noen reisebyråer som har klart opplegg til den 23. mai, men noen kommer nok til å sette opp tur. De som klarer å lage pakker vil nok bli tvunget til å prise disse pakkene ekstremt høyt pga den vanskelige tilgangen på billetter.

UPDATE: 03.05.07: AC Milan blir mostander i Athen i Champions League finalen. Vi har imidlertid enda ikke fått konkrete priser fra noen reisebyråer som selger pakker per dags dato. Vi kommer til å oppdatere denne siden hvis vi har konkret info å legge ut om tur og opplegg.

 

UPDATE 06.05.07: LFC kommer til å offentliggjøre salgsdetaljer tirsdag for billettsalget. Det er allerede klart at man må ha syv kamper registrert på sitt Fan Card for å kvalifisere til billett via Ticket Office på Anfield. Det betyr at Liverpool FC på langt nær har billetter til alle de som har vært på alle hjemmekamper i CL denne sesongen. Kun supportere som har vært på en eller flere bortekamper kvalifiserer!

På det norske markedet finnes det reisebyråer som selger kun kampbilletter fra ca kr 10.000 eller mer. Dette reflekterer dessverre det ekstreme trøkket som er på billettmarkedet. Det selges kampbilletter til 15-20.000 kr stykket i England! Har du ikke ordnet deg med transport og overnatting allerede, er det kun kostbare løsninger igjen på det området også. Vi har også fått innspill på at det skal flys en charter fra Gardemoen på kampdagen (fly pluss billett), men har ingen offisiell info mottatt fra det reisebyrået.
NB: Alle som kjøper kampbilletter bør være sikre på at dette ikke er billetter blant de italienske supporterne. Vi vet at markedet "oversvømmes" av relativt billige sponsorbilletter fra Milan. For to år siden opplevde vi norske reisebyråer som solgte billetter i Milan-svingen. Vi fraråder alle å kjøpe den type billetter både i forhold til egen sikkerhet og det faktum at du kan bli nektet adgang til stadion.

UPDATE 09.05.07: Supporterklubben får mange spørsmål fra medlemmer som har bestilt tur via de 2-3 operatørene som har satt opp tur til finalen. En turoperatør skriver åpent at dette er Milan-billetter, andre sier de har "sponsorbilletter i svingen til Milan", mens andre svarer nøytrale billetter når denne problemstillingen kommer opp. UEFA gikk i går ut og hevdet at de kansellerer billetter som blir solgt på svartebørs. Et samarbeid med britisk politi er allerede innledet. Men den skandaløse måten UEFA selv selger billetter på oppfordrer imidlertidlig til videreslag og derfor er det også svært mange billetter i omløp. Bare de færreste av disse vil realistisk sett bli stoppet.
Vi oppforderer imidlertid alle røde til ikke å akseptere billetter blant Milan-supporterne. Dette kan i verste fall gå ut over din egen sikkerhet.