Billettløse fans er uønsket

Gresk politi ønsker ikke besøk av fotballfans uten billett til Champions League-finalen 23. mai. Idrizaj spilte for nedrykksklare Luton.

Gresk politi skjelver i buksene foran det som kan bli en helengelsk finale i Champions League. Nå går de ut og ber fotballfans uten billett til Champions League-finalen onsdag 23. mai om å holde seg hjemme.

Med Liverpool-Chelsea og Manchester United-AC Milan i de to semifinalekampene er minst ett engelsk lag garantert plass i finalen på Athens Olympic Stadium i den greske hovedstaden. Nå frykter gresk politi at finalekampen skal bli et mål for fotballhooligans. Det som i den øvrige fotballverden vurderes som drømmefinalen, mellom Jamie Carragher og Liverpool og Wayne Rooney og Manchester United (bildet), vurderes mer som en gresk tragedie blant greske politimyndigheter.

- Vi oppfordrer fans som ikke har billett om ikke å dra til Hellas, sier politisjef Anastasios Dimoschakis på en pressekonferanse fredag etter møter med ledelsen i Athen by.

Dimoschakis sier at hovedstadens 17 000 kvinner og menn store politikorps allerede er godt i gang med forberedelsene til finalekampen. Samtidig forbereder de seg også til finalekamper i Euroligaen i basketball, som skal spilles i Athen fra 4. til 6. mai.

- Våre sjekkpunkt starter allerede på flyplassen og i fansens land. Vi vil også kontrollere bruk av alkohol og vårt mål er at fans som ikke har noe her å gjøre ikke møter opp, sier Dimoschakis.

Politiet har funnet fram til sikkerhetsprogrammet sitt fra olympiaden I Athen I 2004. Kameraene rundt Olympiastadion er klare til å settes i gang igjen. Athen-politiet vil også samarbeide med britiske myndigheter for å identifisere velkjente hooligans. Representanter fra gresk politi vil ifølge Reuters fly til England for å få mer informasjon.

Myndighetene forventer totalt 35 000 fans fra begge lag MED billett og rundt 15 000 fans UTEN fans til Champions League-finalen. Sistnevnte gruppe vil, dersom de ikke lykkes med å komme inn på kampen, dra ned til sentrum for å følge kampen på store videoskjermer i byen.

Så får det vise seg om gresk politi får viljen sin ved at AC Milan går til finalen om 33 dager.

Idrizaj spilte for Luton
Besian Idrizaj kom inn og spilte 25 minutter for Luton Town i kampen mot Derby County på Pride Park i kveld. Derby vant kampen 1-0, og med det har Luton rykket ned til League One, mens Derby forsterket sine opprykksaksjer til Premier League. Unggutten, som er på utlån til Championsips jumboklubb fra Liverpool, rakk å pådra seg et gult kort på den tida han var på banen. 19-årige Idrizaj er født i Kosovo og er østerriksk U-landslagsspiller. Dette er andre kampen Idrizaj får spille for Kenilworth Road-klubben etter at han kom fra Liverpool.