Boro med Anfield-kompleks

Middlesbrough har ikke vunnet ligakamp på Anfield siden 1976, og har en begredelig bortestatistikk denne sesongen. Poll dømmer i morgen. Liverpool pådrar seg færrest kort.

Liverpool spiller i morgen en ny viktig ligakamp med tanke på Champions League-kvalifisering til neste sesong og tredjeplassen i Premier League. De røde er nå ubeseiret på sine seks siste kamper i alle turneringer, og i ligaen har de tatt åtte av de siste 12 oppnåelige poengene.

Rafael Benitez sitt mannskap har faktisk bare tapt en hjemmekamp i ligaen gjennom hele sesongen, mot Manchester United. Erkerivalen fra Salford ble det første laget til å vinne en ligakamp på Anfield siden Chelsea gjorde det i oktober 2005. De røde har bare sluppet inn fem mål på 16 hjemmekamper denne sesongen.

I fjor vant Liverpool tilsvarende kamp 2-0. Middlesbrough har ennå ikke passert 40 poeng, og kan i teorien fortsatt rykke ned. De ligger sju poeng over nedrykksplass, og innehar en 14.plass på tabellen. På bortebane har Teeside-klubben bare tatt 9 poeng denne sesongen, og de har sluppet inn dobbelt så mange mål som de har scoret på sine reiser (11-22). Den eneste borteseieren til Gareth Southgates mannskap kom mot Charlton i januar.

Middlesbrough har heller ikke gjort mål på sine tre siste kamper mot Liverpool. Kampen på Riverside tidligere i sesongen endte målløst. Boro har faktisk ikke vunnet en ligakamp på Anfield siden 6.mars 1976! Laget fra nordøst har bare vunnet en av klubbens sju siste cup- og ligakamper.

Poll dømmer i morgen
Graham Poll er kampleder når Liverpool er vertskap for Middlesbrough på Anfield i morgen kveld. Assistentdommere vil være Dave Babski og Roger East, mens Phil Joslin er fjerdedommer.

Disiplinerte Liverpool
Før morgendagens kamp er Liverpool innehavere av den beste disiplinærstatistikken i Premier League denne sesongen. Laget har fått tildelt 38 gule kort og ingen røde i løpet av 33 kamper. Ingen andre kan matche dette.