Børsmeldingen fra Liverpool F.C.

Meldingen som tikket inn på børsen i London bekrefter verdsetting av aksjen til £5000, bygging av ny stadion og penger til nye spillere.

Selskapet Kop Football Limited (Kop), kontrollert av George Gillett Jnr og Thomas O. Hicks, har i dag blitt enige med Liverpool F.C. om kjøp av klubben.

Børsmeldingen som ble levert The London Stock Exchange tidligere i dag bekrefter at klubbens aksjer er verdsatt til £5000. Det verdsetter aksjene til £174.1M. I tillegg sletter de netto gjeld på £44.8M, slik at de representerer er bud verdt £218.9M.

Oppkjøpet blir av analytiker betegnet som bra for klubben totalt sett. Bud i seg et verdt minst £500 mer per aksje enn DIC var interessert i å gi. Trolig mer. Men det viktigste er at flere år med usikkerhet rundt klubbens eierskap nå er over. Liverpool FC var i en uholdbar posisjon etter at David Moores de siste årene har uttalt på årsmøtene at han ikke lenger er riktig mann til å ta klubben videre.

En epoke er dermed over for klubben som siden 1892 i hovedsak har vært i hendene på småaksjonere. De siste 17 årene har David Moores kontrollert LFC med sin aksjepost på litt over 50 %.  I dag har styret akseptert et bud som sender klubben på amerikanske hender.

Her de viktigste punktene i avtalen i henhold til børsmeldingen:

* Liverpools styre har godkjent tilbudet og anbefaler det ovenfor klubbens aksjeeiere. David Moores blir Vice-President i klubben og blir å finne i direktørboksen så lenge det er liv i han.

* Kop kommer til å bygge en bane i Stanley Park med en kapasitet på 60.000 tilskuere. Dette er kostnadsberegnet til ca £200M i tillegg til kostnaden med å kjøpe opp aksjene. Bygging av ny bane vil ha en sentral rolle i det fundamentet som nå bygges rundt Liverpool i de kommende årene. Økt omsetningen og større inntjening skal gi penger til bla kjøp av nye spillere.

* Kop garanterer et årlig transferbudsjett til innkjøp av nye spillere. Dette er penger som kommer i tillegg til dagens transferbudsjett.

* Alle styrets medlemmer har sa ja til å selge sine aksjer til Kop. Det utgjør 18,187 aksjer eller 52,2 % av alle klubbens aksjer.

* ITV (Granada) selger sine 3,482 aksjer noe som gjør at Kop totalt allerede i dag er garantert 21,669 aksjer eller 62,2 %.

* Aksjeeiere som selger aksjer vil til gjengjeld være garantert rettigheter på livstid på kjøp av billetter til hjemlige cuper, cupfinaler og sesongkortbillett på den nye stadion (hvis de ikke allerede har).