Bortemål teller i ekstraomganger

Skulle det bli ekstraomganger mot Chelsea på tirsdag, så teller fortsatt bortemål. Gerrard nekter å gi opp. Reina tror Chelsea vil merke hardkjøret.

Hva skjer dersom det står 1-0 til Liverpool etter ordinær tid i returkampen mot Chelsea kommende tirsdag? Dette spørsmålet opptar mange i dag. Det som da vil skje er at kampen går til ekstraomganger, der bortemål fortsatt teller. Blir det ikke gjort mål i ekstraomgangene blir semifinalen avgjort på straffespark-konkurranse, men dersom lagene scorer like mange mål i ekstraomgangene er det altså Chelsea som går til finalen i Aten.

Gerrard gir ikke opp
Trass i tap og manglende bortemål på Stamford Bridge mener kaptein Steven Gerrard at det fortsatt er fullt mulig for Liverpool å nå Champions League-finalen.

- Stemningen var ikke nedtrykt i garderoben etter kampen. Vi har fortsatt muligheten til å nå finalen. Dersom vi scorer først på Anfield, kan det bli en veldig god returkamp, sier han til BBC Sport.

- Jeg tror nok Chelsea var fornøyd med resultatet, men jeg tror likevel de vil vise oss stor respekt i returen. De vet at dette ikke er over, og de har selv fått føle atmosfæren på Anfield på kroppen tidligere. De vet at vi er kapable til å slå dem på vår hjemmebane, noe vi også beviste i ligaen tidligere i år, legger han til.

- Vi er bare halvveis. Jeg innrømmer at vi gjerne skulle ha hatt et bedre utgangspunkt foran returen på Anfield, men vi må bare erkjenne at vi ligger under med ett mål og ta det derfra. Vi går til returkampen vel vitende om at vi må score først. Vi vil være klare tirsdag kveld, erklærer scouseren.

- Vi tror vi er i stand til å skape mye større problemer for dem med publikum i ryggen. Vi må øke tempoet, og de første 20 minuttene vil bli virkelig interessante. Dersom det er noen supportere som kan å lage trøkk, så er det våre. Jeg tror det blir en ny stor europacupkveld på Anfield.

- Chelsea var best i første omgang i går, og Pepe Reina gjorde et par gode redninger. I andre omgang hadde vi ballen mye og presset forover, men klarte ikke å skape store målsjanser. I pausen sa manageren at vi måtte være mer positive i vårt spill. Selv om vi holdt bra nok på ballen før pause, kom vi ikke rundt på flankene og fikk skapt noe.

- Petr Cech gjorde en toppredning på skuddet mitt, og jeg tror ikke noen annen keeper i Europa hadde reddet akkurat det skuddet. Jeg hadde nesten begynt å feire, avslutter Gerrard.

Reina tror Chelsea vil være trøtte
Liverpool-keeper Jose Reina tror Chelsea nå vil begynne å merke hardkjøret de har vært involvert i denne våren, med svært mange kamper. Sisteskansen mener at han så tendenser til at Chelsea begynte å gå trøtte utover i andre omgang i går.

- I andre omgang begynte de å vise trøtthetstegn. Vi klarte ikke få opp balltempoet til vårt normale nivå, men de slet likevel med å henge med, sier sisteskansen til BBC Sport.

- Nå får de en tøff kamp mot Bolton på lørdag, så kanskje de ikke er så opplagte når vi møter dem på tirsdag, sier han håpefullt.

Liverpool reiser på sin side til en relativt betydningsløs kamp mot Portsmouth på lørdag, og det ligger i kortene at Rafael Benitez kommer til å hvile nøkkelspillere foran tirsdagens batalje.