Byggestart 2.april

EKSKLUSIVT: Arbeidet med ny stadion i Stanley Park begynner ved påsketider. Stålet er bestilt og arena med 61.000 sitteplasser skal være klar til 2009-10, bekrefter stadionmanager.

Stadium manager, Ged Poynton bekrefter overfor liverpool.no at man nå er halvannen måned unna at den første bulldoseren begynner å ta seg til rette på parkeringsplassen i Stanley Park.  Mandag 2.april er datoen for byggestart og stålet ble bestilt for tre måneder siden, kan Poynton bekrefte

- En må understreke at alt det formelle ved overtakelsen ikke er fullført, men hvis alt går som vi har planlagt vil arenaen være klar til sesongstart 2009-10, sier Ged Poynton på spørsmål om når den nye storstuen til Liverpool Football Club vil være klar.

- Stålprisene øker med £400.000 i måneden, slik at det er viktig å komme i gang så fort som mulig.

Den ansvarlige for Liverpools stadion forteller at hele stadion vil bli som en oval bolle uten noen åpne hjørner.  The Kop vil bli en enkeltstående tribune slik som nå, mens den øvrige stadion vil bestå av en øvre og nedre del med luksusbokser hele veien i en midtseksjon.

Vil dere greie å beholde den unike stemningen på et slikt stadion?
- Klubben har gjort en god del for å ta vare på dette, men til slutt så er det supporterne som må sørge for atmosfæren.  Det er opp til dem å beholde det unike som man forbinder med Anfield.

Poynton kan fortelle at taket vil ha en helning nedover, både for at man skal dekke bedre til de ytterste plassene, men også fordi det vil bidra til å beholde lyden bedre.

Han avviser at det vil være aktuelt at de nye amerikanske eierne vil gjøre store forandringer på de planene som allerede foreligger, da dette vil kreve en ny byggesøknad.  Dette blir også bekreftet at Tom Hicks (bilde) i det siste LFC Magazine:  - Jeg er blitt forsikret om at de planene som allerede er tegnet vil sørge for å beholde den egenarten og den auraen som nå kjennetegner Anfield, og som har gjort det til et slikt berømt stadion.  Ingen ønsker å miste det.

- Vi kommer til å prøve å forandre litt på mindre ting, men det er ikke sikkert at noen en gang vil merke det.  Det kan være ting som utformingen av oppholdsrom og barer, og hvor mange det skal være.  Hvor funksjonelle disse skal være og at de fokuserer mot supporterne med tidlig åpningstid på kampdager og sen stengetid.

- Den nye stadion vil kun bli bygget som et fotballstadion.  Vi har prøvd å ha flerfunksjonelle arenaer i USA og det har vært en katastrofe.  Dette vil bli et stadion for supportere av Liverpool FC.

Ged Poynton sier at kapasiteten på det nye Anfield vil være tett opptil 61.000.

Hele det eksklusive intervjuet med Ged Poynton vil komme i The Kopite nr.6.