Byggestart i Stanley Park utsatt til juni

Byggestart for Liverpools nye stadion i Stanley Park er foreløpig utsatt til juni. Hicks & Gillett ønsker et større The Kop, og muligheter til å øke kapasiteten senere.

Liverpool Echo skriver i dag at byggestarten for Liverpools nye stadion i Stanley Park vil bli utsatt på grunn av at George Gillett Jr og Tom Hicks ønsker å gjøre endringer på de opprinnelige planene. Hicks uttaler til lokalavisen at han håper byggestarten ikke vil bli mer enn to måneder forsinket, og at han forventer at arbeidet starter i juni.

Echo melder at Hicks og Gillett vil ha et viktig planleggingsmøte sammen med representanter for de lokale myndighetene i løpet av helgen, der de vil drøfte hvilke endringer det er mulig å gjøre på planene. Arkitetkfirmaet HKS i Dallas skal ha jobbet frem et helt nytt design, der The Kop fremstår som mye større og mer fremtredende enn i de gamle planene.

Journalisten Chris Bascombe sier at Liverpools ledelse og supportere nå vil måtte vente i spenning på om myndighetene vil godta det nye designet, som også vil innebære en kapasitetsøkning på stadion. Gillett & Hicks skal ha hatt et ønske om å øke denne kapasiteten fra 61 000 i de opprinnelige planene, til 76 000. Dette skal de allerede ha fått klar beskjed om at ikke vil være mulig innenfor rammene til den eksisterende byggetillatelsen. Dersom amerikanerne ønsker en stadion i nærheten av 76 000 må de derfor levere en ny byggesøknad, og få en ny byggetillatelse. En slik prosess vil trolig ta rundt to år. Derfor har duoen altså bestemt seg for å forsøke å gjøre endringer som er basert på den allerede godkjente byggesøknaden.

Hicks & Gillett ønsker med andre ord å bygge så stort som mulig innenfor rammene av den byggetillatelsen de allerede har, og de ønsker også å ha muligheten til å øke stadionkapasiteten på et senere tidspunkt. Sistnevnte punkt vil sammen med økt kapasitet være nøkkelspørsmålene som amerikanerne nå skal diskutere med de lokale myndigheter.

Bascombe mener det blir spennende å se om Hicks og Gillett nå får satt spaden i jorda uten vesentlige forsinkelser. Det nye designet som arkitetkfirmaet HKS har kommet frem til skal så langt være konfidensielt, men Hicks lover i dagens Echo at forandringene innebærer store forbedringer i forhold til de opprinnelige planene.

- Vi håper å komme til enighet med myndighetene slik at vi får starte arbeidet i parken i juni. Vi har jobbet meget hardt sammen med våre arkitekter, og håper vi unngår store forsinkelser, uttaler Hicks i dag.

- Vi erkjenner at The Kop er noe spesielt for Liverpools supportere, og det ønsker vi skal gjenspeiles i vår nye stadion. Derfor reflekterer også det nye designet dette. The Kop blir større enn i de opprinnelige planene om vi får dette igjennom, legger han til.

- Vi håper også å bygge en stadion som vi kan utvide ytterligere på et senere tidspunkt, så langt det lar seg gjøre innenfor den eksisterende byggetillatelsen.

- Dersom vi får gjennomslag for vårt nye design vil det medføre at stadion blir dyrere enn det som de opprinnelige planene la opp til, men vår prioritet er å bygge det beste fotballstadionet i verden. Vi får bare denne ene muligheten til å sørge for at Liverpool FC blir den beste fotballklubben i verden for de neste 50 årene.

Byggefirmaet O’Rourke skulle egentlig ha satt spaden i jorda i Stanley Park nå kommende mandag, 2.april. Dette vil nå altså bli utsatt, og hvor lang utsettelsen blir avhenger av hvordan Gillett og Hicks sine nye planer blir mottatt av de lokale myndighetene. Amerikanerne satser imidlertid alt på å holde seg innenfor den eksisterende byggetillatelsen, og altså bygge så stort som mulig innenfor de rammer som allerede er gitt.

Echo skriver at de nye eierne håper å kunne fortelle mer om de nye planene etter ytterligere møter med arkitektene og myndighetene.

Med cowboy-boots i Mathew Street
Liverpool Echo forteller også om et morsomt opptrinn i Mathew Street i går kveld. Sønnene til Tom Hicks, Tommy og Alex (flankerer faren på bildet under), skal ha spradet rundt i flunkende nye cowboy-boots med Liverpool-logo og spurt folk om hva de synes om familiens involvering i Liverpool FC.

Echo opplyser at amerikanerne kommer til å utvide klubbens kommersielle aktiviteter betydelig, og undrer seg på om LFC cowboy-boots blir den nye bestselgeren!