Byggestart tidligst til våren

Liverpool må vente i fire måneder før man endelig kan gi klarsignal til sin nye arena i Stanley Park. En glad Rick Parry etter at kommunen ga første klarsignal.

- Dette er veldig god nyheter og det sier seg selv at vi er fornøyde. Vi fikk enstemmig støtte fra byggekomiteen, noe som er veldig tilfredsstillende, sier daglig leder Rick Parry.

- Byggearbeidet kan nå begynne til våren. Jeg ønsker ikke å svare mer presist enn det.

Årsaken til at klubben ikke kan benytte som forventet før nyttår, er at det nå fremkommer at man må vente i fire måneder før alle eventuelle motforestillinger fra staten kan bli ferdig behandlet. Den generelle oppfatningen er imidlertid at det nå går mot en ny arena i Stanley Park. Liverpool FC bekrefter også at man nå forventer at en åpning kan skje i 2011, og ikke 2010 som tidligere har blitt sagt.

- Dette gir oss muligheten til å bygge en struktur av en stadion som vi ha kapasitet til å kunne ta vesentlig mer enn 60.000. Vi kommer til å følge opp med ytterligere en byggesøknad for hva vi bestemmer oss for hva vi ønsker den ferdige kapasiteten skal bli, fortsetter Parry.

- Vi kommer til bli veldig stolt av dette når det blir ferdig. Om det vil være det beste vil avhenge hva andre klubber gjør i fremtiden, men det er ingen tvil om at vi nå har satt oss høye mål.

- Vi ønsker å ha et stort lag og en stor stadion. Meldingen til fansen er at det vil gi oss inntekter som gjør at vi kan konkurrere ute på banen. Det er hele poenget med dette.

- Det dreier seg ikke om å bygge et monument, men det skal sørge for at vi kan kjempe i toppen.

- En kan trygt si at de var fornøyd, sier Rick Parry om reaksjonen til eierne Tom Hicks og George Gillett jr da de fikk nyheten i ettermiddag.

- Folk synes dette er spennende, og alle heder tilfaller Tom og George. Det var deres initiativ - de bestemte som for å skrinlegge gamle planer og gi dem nytt liv.