Carra har blitt vant til kriser

Jamie Carragher gjør i dag et poeng ut av at det hver sesong er et stadium i sesongen der hylekoret roper ”ulv”, og satser på at Liverpool nå snart er ferdige med denne perioden for i år.

Etter 10 år på Liverpools førstelag begynner Jamie Carragher å bli vant til såkalte "kriser". Selv om de røde fortsatt er ubeseiret i ligaen, er det nok en gang kritiske røster som roper "ulv".

- Jeg har vært her i 10 år, og hvert år er det en "krise" på et eller annet tidspunkt i sesongen. I Rafas første år var det Burnley, året etter tapte vi for Crystal Palace i ligacupen, og i fjor var det de to cupnederlagene for Arsenal som kom med noen få dagers mellomrom. Vi spiller ikke bra for øyeblikket, og vi skulle ønske at vi gjorde det bedre, men alt er ikke så trøstesløst som enkelte vil ha det til. Jeg synes ikke vi har spilt så ille de par siste kampene, sier 29-åringen til Liverpool Daily Post.

- Etter at vi slo Derby og Toulouse ble vi kanskje for selvsikre, og nå blir vi kritisert. Det er fotballens natur. Ting blir overdrevet. Vi skapte mange sjanser mot Everton på Goodison Park og tok tre poeng der. Vår kamp mot Arsenal var trolig den beste kampen som har vært spilt i Premier League så langt i år, og vi var fornøyd med vårt spill i den, legger han til.

Midtstopperen innrømmer at han var skuffet over resultatet i Blackburn, men poengterer at det også er et vanskelig sted å få med seg alle poengene fra.

- Blackburn hadde vunnet sju kamper på rad før de møtte oss, men med alle sjansene vi skapte burde vi ha vunnet. I Champions League har vi ikke spilt bra nok. Spesielt mot Marseille. Det er den dårligste kampen vi har spilt på lenge.

- Forhåpentligvis blir dette den eneste perioden for oss denne sesongen hvor alle hyler om krise. Vi satser på at vi er tilbake på vårt normale nivå i løpet av kort tid. Kanskje er det et tegn på fremgang at krisen kommer så tidlig i sesongen!?

Carragher er fullt klar over at en minoritet blant fansen ikke er fornøyde.

- Jeg hører det er mange meninger om tingenes tilstand på gata, og at flere er skuffet over hvordan det går for øyeblikket. Fotball betyr mye for folk i Liverpool, og jeg kan forstå at fansen er frustrert.

- Jeg har som sagt vært her i 10 år nå, og vet at du ikke oppnår noe med å legge press på deg selv og være nervøs. Folk snakker om at den siste kampen mot Marseille blir tøff. Den må vi bare glemme, og konsentrere oss om å slå Besiktas først. Manageren er veldig, veldig god til håndtere slike situasjoner som vi står overfor i Champions League nå. Han blir veldig sjelden brakt ut av fatning, og han blir nesten aldri nervøs. Han er veldig rolig, og forhåpentligvis kan det bli utslagsgivende i de neste tre kampene i mesterligaen.

- Før kveldens kamp har han bedt oss glemme de to andre kampene vi har igjen, og konsentrere oss om å slå Besiktas. Da først kan vi tenke på neste kamp.

- Jeg tror ikke spillerne en gang vil tenke tanken på at vi kan bli utslått av turneringen i kveld. Tenker man slik, vil det bare slå negativt ut. Dette er den beste turneringen i verden, og da inkluderer jeg VM og EM. Champions League er turneringen hvor de beste spillerne spiller for de beste lagene. Det bør være nok til å kanalisere frykten for å ryke ut til ekstra innsats. Jeg er ikke nervøs i det hele tatt. Jeg ønsker bare å gripe sjansen nå, og kjøre på.

- Folk har glemt at vi hadde store problemer i gruppespillet i 2005. Vi tapte borte både mot Olympiakos og Monaco, og spilte uavgjort hjemme mot Deportivo. Forhåpentligvis kan vi nå som da gå videre, og glemme hvor svakt vi spilte i gruppespillet.