Carra vil få orden på hjemmeformen

Jamie Carragher er trolig en av noen få av de faste førstelagsspillerne som starter kveldens kamp mot Cardiff. Nå ønsker han å bruke denne matchen til å få hjemmeformen på rett kurs.

Av sju kamper hjemme på Anfield denne sesongen har Liverpool kun vunnet to. Det var to kamper på rad mot Toulouse og Derby i månedsskiftet august/september. Det virker nesten som de røde har glemt hvordan man vinner på hjemmebane etter flere år med en solid hjemmestatistikk. Jamie Carragher håper nå at man får snudd denne trenden mot Cardiff i kveldens ligacupkamp.

- Det er veldig merkelig at vi ikke har gjort det særlig bra på Anfield denne sesongen. I alle mine år i klubben har hjemmeformen vært god, og det har vært på bortebane vi har hatt størst forbedringspotensial. I fjor var borteformen vår svak, men nå er vi plutselig det beste bortelaget i ligaen. Samtidig har vi ikke oppnådd så gode resultater på hjemmebane som vi hadde ønsket, konstaterer midtstopperen i et intervju med Liverpool Daily Post.

- Det er frustrerende. I fjor var det nesten ingen andre klubber som hadde like god hjemmeform som oss, og vi ønsket å føre det videre til denne sesongen samtidig som vi forbedret borteformen. Men situasjonen er helt reversert fra i fjor, og nå må vi begynne å plukke poeng på hjemmebane. I Premier League er det bare vi og Arsenal som er ubeseiret, men vi har spilt uavgjort i for mange kamper. Når det er sagt, så tror jeg faktisk at folk ville ha sagt at begge var gode resultater om vi hadde slått Spurs hjemme og spilt uavgjort mot Everton borte. Borteformen har vært fantastisk, men den har kun veid opp for svak hjemmeform.

Mye tyder på at Carragher er en av seniorspillerne Rafael Benitez kommer til å lite på når Robbie Fowler skal stagges i kveld. Den tidligere Liverpool-stjernen har en fenomenal statistikk i ligacupen. 33 scoringer på 40 kamper har det blitt opp gjennom årene. Han har også vært en suksess i Cardiff etter gratisovergangen i sommer, og har gjort seks mål på 12 kamper for waliserne.

- Jeg tror han kan gjøre 20 mål for Cardiff og bli toppscorer i Championship, uttaler Rafael Benitez om mannen han lot gå i sommer.

Cardiff vil ha nærmere 6000 supportere på plass på Anfield i kveld. En seier til Liverpool vil sende dem til kvartfinalen i ligacupen for tredje gang på fire sesonger under Benitez.