Carra vil ha revansje

Jamie Carragher ble en av de største syndebukkene da Liverpool tapte 3-0 på Goodison i fjor. Nå ønsker stopperen revansje.

Fjorårets Goodison-derby er et av de verste minnene Jamie Carragher har fra sin aktive karriere som fotballspiller. Nå ønsker han å viske vekk minnene om fjorårets tabber i midtforsvaret, som førte til at de blå kunne triumfere med hele 3-0.

- Vi er ute etter å revansjere nederlaget fra i fjor. Både klubben, laget og jeg personlig. Jeg tror at jeg aldri har vært så langt nede etter en fotballkamp som etter den på Goodison i fjor, forteller Carra til Liverpool Echo.

- Merseyside-derbyene er kampene jeg ser etter først når jeg sjekker terminlisten etter at den kommer ut. For oss lokale spillerne er dette trolig den viktigste kampen i hele sesongen, legger han til.

- Jeg spilte meget svakt på Goodison i fjor, og selv om jeg gjorde en grei kamp på Anfield da vi møttes der, så er jeg ute etter revansje. Jeg har tapt et par finaler, og hatt andre nedturer, men fjorårets bortekamp mot Everton var den verste for meg personlig ettersom jeg gjorde en stor tabbe som førte til ett av målene, samt at jeg spilte en dårlig kamp generelt sett.

Carragher hadde gått skadet i tre uker foran den kampen, uten at han ønsker å bruke det som noen unnskyldning.

- Det stemmer at jeg hadde vært skadet, og jeg kom nok tilbake for tidlig. Men jeg var desperat etter å spille den kampen. Jeg sviktet trolig både manageren og de andre spillerne, for jeg var ikke klar for en kamp av en slik betydning. Jeg var nok for egoistisk og for desperat etter å spille. Jeg var alt for rusten, og det syntes. Jeg kommer aldri til å gjøre noe slikt igjen.

I år er imidlertid stopperen bedre forberedt. Mens mange av hans lagkamerater har fartet Europa rundt i forbindelse med landskamper, har han fått forberede seg i ro og mak hjemme på Merseyside.

- Jeg tror jeg har tatt den rette avgjørelsen med tanke på at jeg trakk meg fra videre landslagsspill, og jeg tror jeg vil dra nytte av det i forbindelse med denne kampen.

I tillegg venter også viktige kamper mot Besiktas og Arsenal i nær fremtid for scouseren og hans lagkamerater.

- Manageren er veldig opptatt av at vi skal ta en kamp om gangen. Everton er den første. Vi får glemme Besiktas og Arsenal enn så lenge. Morgendagens kamp er av enorm betydning for begge klubber, og jeg ser ikke lenger frem enn den akkurat nå. Dette er en kamp som kan gi begge klubber et løft. Begge er ute etter å justere en nedadgående formkurve, uttaler han.

- Jeg elsker atmosfæren rundt et lokaloppgjør. Du vet du blir satt under press, og det må du takle.

I år slipper i alle fall Carra å møte sin Nemesis fra i fjor - Andy Johnson.

- Det bryr jeg meg ikke om. At de har noen spillere ute med skader kan være til fordel for oss, men vi kan også komme til å mangle noen av våre beste menn. Uansett hvem som spiller, så blir det en vanskelig kamp. Det er det alltid på Goodison, der Everton stiller med publikum i ryggen. Vi vet de hever seg til disse kampene, men vi er klare, lover Carra.