Cissé håper å kunne spille

Djibril Cissé har fått gjennomført to treningsøkter etter en ankelskade, og håper å kunne spille mot gamleklubben i kveld. Det gjør også Boudewijn Zenden. Turopplegg til Fowler-gjensyn.

Djibril Cissé håper fortsatt han kan spille mot gamle lagkamerater på Anfield i kveld, selv om han har slitt med en ankelskade den siste uken og bare har trent de to siste dagene. Franskmannen innrømmer at han fortsatt har sterke følelser for klubben han forlot i sommer.

- Jeg har så mange gode minner fra tiden min i Liverpool. Champions League-finalen, finalen i supercupen og FA-cupfinalen. Jeg føler meg sterkt knyttet til denne klubben, uttaler Marseille-spissen.

- Seieren i Istanbul var høydepunktet. Det var en merkelig kamp og en merkelig natt. Ingen av spillerne vil glemme den kvelden, og jeg tror supporterne også vil huske den for alltid. Slike ting knytter spillere og fans tettere sammen. Jeg vil huske den kvelden til evig tid.

Men nå håper Cissé altså å bli skadefri i tide til kveldens kamp, slik at han kan være med i forsøket på å stoppe gamleklubben.

- Vi har ikke spilt bra denne sesongen, så det blir vanskelig for oss mot Liverpool. 2-0 seieren vår over Besiktas er den type resultat vi trenger nå. Slik vi har spilt var det ikke forventet at vi skulle vinne den kampen heller. Den seieren ga oss et løft. Jeg gjorde mål og jeg ønsker å gjøre mål på Anfield. Ikke fordi at det er mot min gamle klubb, men fordi jobben min er å score mål uansett hvem jeg spiller for.

- Jeg er ikke Liverpool-spiller lenger. Noen ganger må du komme deg videre, om du ønsker det eller ei. Jeg må innrømme at det blir veldig følelsesladet å skulle spille på Anfield igjen, og møte gamle lagkamerater og folkene i klubben. Jeg gleder meg til å se Liverpool-supporterne igjen også. Champions League-kvelder på Anfield er spesielle, og jeg håper å være involvert i enda en i kveld.

Cissé sier også at han ikke har noe horn i siden til Rafael Benitez, selv om spanjolen ga ham få muligheter og valgte å selge ham til Marseille for £6M i sommer etter ett års utlån i samme klubb.

- Jeg har ingenting i mot Rafael Benitez. Vi hadde våre diskusjoner, men vi respekterte alltid hverandre. Han fortalte meg at jeg ikke var den type spiller han var ute etter. Det er alt. Han var veldig ærlig, og jeg bærer ikke nag til ham. Benitez er en veldig god trener, noe han har bevist. Selv om jeg ikke er enig i alle hans valg, har jeg ingen grunn til å kritisere ham. Hans resultater taler for seg selv.

Zenden tror Rafa kan bringe ligagullet til Anfield
Cissé var ikke den eneste Liverpool-spilleren som ble sendt på dør til Marseille i sommer. Samme skjebne led også Boudewijn Zenden. Hans siste kamp i helrødt ble Champions League-finalen i Aten. Nederlenderen er fortsatt fast i troen på at Rafa kan hente ligagullet til Anfield, selv om han nå er Marseille-spiller.

- Da jeg kom til Anfield for to år siden snakket alle om Rafalusjonen, forteller 31-åringen.

- Manageren bare fortsetter det gode arbeidet, og jeg tror det kun er et tidsspørsmål før alt faller på plass. Å komme til to Champions League-finaler på tre år er en utrolig bragd. I tillegg kommer finaleseirene i FA-cupen og supercupen. Det er vanskelig å vinne ligaen, men etter å ha jobbet under Rafa og spilt sammen med spillerne i Liverpool ser jeg ingen grunn til at de ikke skal klare det, legger han til.

Nå håper imidlertid Zenden, i likhet med Cissé, at han kan være med å beseire gamle lagkamerater i kveld.

- Ting kan snu fort i fotball. En seier på Anfield kan starte en slik prosess for oss, men det blir ikke enkelt. Jeg fikk ikke sjansen til å ta farvel med Liverpool-fansen før jeg dro, så dette blir en mulighet for meg til å si takk og farvel.

Se Robbie Fowler på Anfield for siste gang!
Onsdag 31. oktober spiller Robbie Fowler på Anfield - trolig for siste gang. Liverpool møter da Fowlers nye klubb Cardiff i ligacupen, og Sabra Sportsreiser melder at de har opplegg til denne kampen. Priser fra 2.850,00 for overnatting i to netter samt kampbillett. For mer info eller bestilling kontakt vår samarbeidspartner på mail: [email protected] innen 10. oktober. NB! Kampen går ikke på noen nordiske tv-kanaler!
Link: Oktoberfest!
NB: LIVERPOOL - CARDIFF SPILLES ONSDAG 31.OKTOBER, OG IKKE TIRSDAG 30.OKTOBER, SLIK LIVERPOOL ECHO MELDTE I GÅR.