Crouch gleder seg til semifinalene

Crouch ser frem mot semifinalene. Ayesteran takket nei til Sociedad. Deltakerklubbene diskuterte endringer i e-cupene. Simao fortsatt aktuell? Kacaniklic snart klar?

Liverpoolfc.tv har i dag et stort intervju med Peter Crouch i forkant av semifinalene mot Chelsea, og den lange spissen gleder seg til semifinalene.

- Jeg ser virkelig frem mot semifinalene. Champions League er en fantastisk turnering, og å komme til semifinalen er glimrende. Det vil bli to store kamper.

- Det vil nok bli en av mine største kamper sålangt i karrieren. FA cup-finalen i fjor var stort, og disse kampene vil nok være helt der oppe.

- Jeg har scoret en del mål i det siste, og lagets form er bra. Det ville vært enormt med en tur til Aten. Jeg har sett bildene fra feiringen sist, og drømmer om å få oppleve noe lignende, avsluttet Crouchy.

Ayestarán-nei til Sociedad
Den spanske avisen El Mundo Deportivo melder i dag at Real Sociedad har tilbudt Pako Ayestarán en rolle som sportsdirektør i klubben fra og med neste sesong. Pako takket nei, og ville heller fortsette som Rafael Benítez sin assistent på Anfield.

Xabi Alonso og Mark Gonzalez sin gamle klubb ligger i dag nest-sist i den spanske ligaen, med tre poeng opp til streken.

Klubbene om eventuelle endringer i europacupene.
Klubbene som deltar i de ulike europacupene møtes i European Club Forum, for å diskutere forslag til fremtidige endringer i disse turneringene. Dette er aktuelt etter at Platini ble ny UEFA-president. Franskmannen er som kjent for å ønske ha færre lag med fra Premier League, noe som kan påvirke Liverpool. Her er det som ble diskutert i møtet i mars.

* Det var enstemmighet om å beholde Champions League slik det er i dag med åtte grupper med fire lag, der de to beste går videre, så åttendedelsfinale, kvart-, semi og finale. Men klubbene hadde ulikt syn på om kvalifiseringssystemet skulle endres, uten at det blir opplyst spesikt hva som eventuelt skal endres. Platini har tidligere luftet diverse forslag om ulike playoffsystem.

* Klubbene var positive til å innføre gruppespill med 12 grupper med 4 lag i UEFA-cupen. Også her var det uenighet om kvalifiseringssystemet.

* I dag selges TV-rettighetene til kvalifiseringsrundene separat. Liverpool eier for eksempel rettighetene til å selge hjemmekampen 3. kvalifiseringsrunde. Nå er det forslag om at 3. kvalifiseringsrunde skal inngå i pakkene sammen med resten av Champions League (gruppespill, åttendedelsfinale, kvart, semi og finale). Klubbene ser ut til å være negative til dette.

* Åttendedelsfinalene spilles i dag på tirsdag og onsdag i en og samme uke med retur 14 dager senere. Nå er det forslag om å dele opp åttendedelsfinalene. Fire i den ene uken (fordelt tirsdag og onsdag) og fire den neste uken, med returer da 14 dager senere enn første kamp. Altså benytte fire uker istedenfor to uker på å få avviklet åttendedelsfinalene. Klubbene er positive til dette.

* Nå selges TV-rettighetene til UEFA-cupen kun samlet fra og med kvartfinalene. Forslag om å selge disse samlet ble godt mottatt.

* Dersom cupvinneren allerede er kvalifisert for Champions League, går i dag plassen til tapende finalist såfremt ikke denne også er kvalifisert til Champions League. Dette ønsker man gå bort fra. Er cupvinneren allerede kvalifisert til Champions League, så vil plassen i UEFA-cupen heller gå til det best plasserte laget i serien som ikke er kvalifisert for Champions League. Klubbene er positive til å endre dette.

* Platini har tidligere ymtet frempå at han ønsker flere ligamestere inn i Champions League, på bekostning av klubber på 2, 3 og 4. plass i sine ligaer, og færre lag per nasjon. Her var klubbene svært uenige. De beste fra de beste nasjonene ønsket selvsagt å beholde dagens system, mens de mindre ønsket forslaget velkommen.

* Samme med fordelingen av Champions League-penger. De største ønsker å fortsette med dagens ordning, mens de mindre ønsker en mer sosial profil.

* Jobben med sluttføre formatet for sesongene 2009/10, 2010/2011 og 2011/2012-sesongen har blitt utvidet, og vil vare til august. UEFAs eksekutiv komité vil så ta en avgjørelse i september, da European Club Forum har møttes igjen.

* Allerede nå ligger det forslag på bordet om å innføre seeding av klubbene også i kvart- og semifinalen i CL, allerede fra 2007/08-sesongen Seedingen vil baseres på klubbenes resultater i den pågående turneringen, Her får lagene to poeng for seier og ett for uavgjort i kampene som har vært spilt i gruppespillet og i 1/8-finalen.. De fire av kvartfinalistene med flest poeng vil bli seedet, de resterende fire useedet. Dette systemet skal også benyttes i semifinalen, slik at man unngår at de to antatt beste klubbene tidligst møtes i finalen. Denne endringen må godkjennes av eksekutivkomiteen.

Kilde: UEFAs månedlige infobullentin, UEFAdirect.

Simao fortsatt aktuell?
ITV og flere andre siterer i dag Rick Parry fra et intervju med den portugisiske avisen O Jogo, der Parry skal ha uttalt seg om den portugisiske høyrevingen Simao Sabrosa.

- Simao er absolutt ikke glemt. Vi har ikke snakket med Benfica etter vårt offisielle bud i august 2005, og jeg vet ikke om vi vil prøve å sikre oss spilleren igjen.

Benficas kaptein har blitt linket utallige ganger til Merseyside etter nestenovergangen i fjor sommer. Han signerte så sent som i mars en ny langtidskontrakt med klubben. I den nye kontrakten skal det være en utkjøpsklausul på £13,5 millioner.

Kacaniklic snart klar?
Liverpool skal i følge skysports.com være nære en overgang for det svenske stjerneskuddet Alexander Kacaniklic fra Helsinborg.

15-åringen imponerte stort under et treningsopphold i februar, og returnerte til Liverpool for et nytt treningsopphold tidligere denne måneden. Her har han spilt to treningskamper i rødt. I den første kampen vant Liverpool 6-0, og svensken serverte målgivende pasninger til Liverpools tre første scoringer. I den andre kampen spilte han for U16-laget som møtte reservene, og også her skal han ha gjort det skarpt.

- Det var virkelig moro. Jeg var litt nervøs i den første økten, men etter det gikk det veldig bra, forteller Alexander til Helsingborgs Dagblad.

- Trenerne synes også jeg gjorde det bra. Jeg tror på meg selv, og har alltid drømt om å bli fotballproff. Det er når du er på min alder du utvikler deg mest, og forholdene for det er mye bedre i Liverpool enn i Helsingborg.

I følge Helsingborg Dagblad er svensken allerede tilbudt en kontrakt, og mest sannsynlig forlater han Helsingborg til fordel for Liverpool 1. juli. Ettersom spilleren ikke har kontrakt, må Liverpool kun ut med utdanningskompensasjon for spilleren.

Alexander Kacaniklic er venstreving, og født 13. august 1991. Han blir omtalt som en rask ving, teknisk begavet og flink en mot en. Han skal ha en giftig venstrefot, og spiller for Sveriges U16 landslag.