Crouch håper på en sjanse

Det er nå syv måneder siden Crouch scoret hat-trick mot Arsenal hjemme på Anfield. Like lenge er det siden han scoret mål i Premier League.

Både Manchester United og Chelsea vant sine kamper i går. Med seier i dag kommer Liverpool opp på poenget bak United, tre poeng bak Arsenal. Motsatt havner man hele ni poeng bak Arsenal med tap. En som gjerne vil være med på å slå gjestene er Peter Crouch.

Siden Crouch nettet hele tre i tilsvarende oppgjør forrige sesong, har han altså ikke scoret et eneste mål i Premier League. Så langt denne sesongen har han bare startet én kamp ligaen, mot Portsmouth for seks uker siden. Hvor lenge den langstrakte spissen kan bli værende i en klubb som roterer jevnlig mellom alle andre enn han, vet han ikke.

- Jeg har tro på mine egne evner. Alle vet at enhver spiller ønsker å slippe til. Det er sikkert at jeg mener jeg burde spille, men det er opp til manageren. Jeg vet han vil skifte på laget som han pleier og at jeg vil få en god del av kampene. Det er noe jeg har akseptert.

- Da jeg var i Southampton, fikk jeg spille alle kampene. Jeg kunne fortsatt ha vært der om det var det jeg ville. Men jeg synes det er mye morsommere å være del av en stor klubb som vinner sine kamper, selv om jeg ikke får spille hver uke.

- Kanskje i starten av min karriere kunne jeg være i et dårlig humør når jeg ikke fikk spille, men nå vet jeg at man kan ikke spille 70 kamper i en sesong, spesielt med det tempoet her, og det er grunnen til at manageren har en så stor stall.

På spørsmål om han har satt et punkt der han må vurdere sin LFC-fremtid om ting ikke endrer seg, så svarer han altså at han ikke er sikker.

- Jeg er glad for å være i klubben, det vet jeg. Det er en fantastisk klubb og jeg vil spille en så stor rolle som mulig her, jeg ønsker suksess med klubben. Jeg er sikker på at jeg vil få en god andel av kampene og jeg ønsker å bli i Liverpool.

Da Crouch scoret et hat-trick mot Arsenal sist, scoret han ett med høyre fot, ett med venstre, og ett med hode. Det er spesielt, og Crouch vet det.

- Folk kalte det for et perfekt hat-trick. Det gjorde at det ble ekstra tilfredsstillende. Men for å være ærlig, jeg hadde foretrukket fire mål med kneet.

- Da vi slo Arsenal sist 4-1 så kom vi mot dem rett fra start. Vi kjørte i gang i et høyt tempo og det er hva vi må gjøre igjen. Om du gir dem tid og lar dem spille ball så vil du slite. At kampen er på Anfield er i vår favør. Der kan vi slå alle.

Rekordseier over Arsenal i 1893
Det er i dag ikke mindre enn 114 år siden Liverpool hadde sin største seier over Arsenal. Den gang vant man 5-0 over det som da het Woolwhich Arsenal. Målscorere var debutant Harry Bradshaw, Matt McQueen, Duncan McLean, John McCartney og James Stott. Matt McQueen, som scoret sitt første mål denne kampen, var senere både direktør og manager i klubben.