D-dag for nye Anfield

Lokalpolitikerne vil i dag gi tommelen opp eller ned for de nye stadionplanene til George Gillett og Tom Hicks. Deretter vil statsråd Hazel Blear få siste ord i saken.

Det er i dag en svært viktig dag for Liverpools stadionprosjekt i Stanley Park. Til syvende og sist er det statsråd Hazel Blear som vil ha siste ord i saken, men det er hevet over tvil at det vedtaket lokalpolitikerne gjør i dag er alfa & omega for planene om en ny storstue til £400M.

Saksbehandlerne har lagt frem en tilråding om at lokalpolitikerne sier ja til Liverpools ambisiøse planer i parken, og med et positivt vedtak i dag kan det bety at arbeidet med stadion kan begynne i mars.

Liverpool FC har allerede fått tillatelse til å bygge en ny stadion i parken, men har altså levert en ny byggesøknad etter at de nye eierne forandret planene radikalt, ikke minst når det gjelder design. Det faktum at planene har støtte hos Northwest Regional Development Agency og English Partnerships kan veie tungt når politikerne skal si sitt.

Dagens viktige møte i Liverpool starter klokken 11.00 skandinavisk tid med en befaring i Stanley Park. De som har protester mot planene vil få mulighet til å legge frem disse innsigelsene under det formelle møtet, som starter tidligst klokken 12.45 i Oakmere konferansesenter i Cherry Lane, Anfield.