David Martin om sine fremtidshåp

Keeper David Martin snakker til lfc.tv om sin hverdag og fremtidshåp foran oppgjøret mot Blackburn reserver. Den følges live her på liverpool.no.

Keeper David Martin har vært regelmessig inventar på reservelaget til Liverpool etter sin ankomst fra MK Dons i januar 2006, og unggutten hadde hele åtte clean sheets av seksten kamper. Etter at Charles Itandje ble skadet forleden, er det Martin som har tatt steget opp og fungert som reservekeeper i Liverpools tropp. Det er en erfaring som har gitt mersmak.

- Denne sesongen har startet godt for meg. Først var ble jeg med førstelaget til Hong Kong i pre-season, siden har jeg trent med førstelaget, noe som har vært glimrende. Turen til Hong Kong var fantastisk. Fansen ropte på oss da vi landet på flyplassen. Jeg var litt nervøs da det var min første store tour, men alle behandlet meg virkelig bra. Det var litt varmt, eneste!

- Den første tiden i klubben var uvant. Da jeg var i MK Dons så var det hva jeg vil kalle en tradisjonell engelsk klubb. Som keeper trente jeg ikke mye med utespillerne, mens jeg her i Liverpool ble kastet utpå matta og spilte mer utespiller enn keeper! Det tok litt tid å bli vant til, og jeg tror jeg ble dårligere før jeg ble bedre, men nå trives jeg med det. Det hjelper å forbedre meg som spiller og som keeper.

- Hovedforskjellen er den graden av profesjonalitet man har nådd her i Liverpool. Det gjør at man forstår hvor man er, hvor stor klubben er, og hva den står for.

- Jeg trener med Pepe Reina, og føler hver dag at jeg kan plukke opp lærdom fra ham. Han er så sterk mentalt, for meg er han en av de beste keeperne i verden. Han er en stor hjelp for meg, han er så rolig og får ting til å se så enkelt ut. Han trener straffer hele tiden, vi har en straffesparkkonkurranse her med en flaske vin til premie. Jeg har ikke vunnet den ennå, men jeg er bestemt på å vinne den en dag!

- Vår tidligere keepertrener Jose Ochotorena var veldig god, men jeg fikk ikke sjansen til å jobbe med ham så mye som jeg hadde ønsket, da jeg trente med reservene. Nå føler jeg meg veldig komfortabel med Xavi (Valero, den nye keepertreneren), han har hjulpet meg til å bli bedre. Alle forventer at man forbedrer seg, så man trenger ikke å bli det fortalt. Man må bare tro på seg selv.

Med Charles Itandje ute har David Martin fått smake på benketilværelsen for LFCs førstelag. Itjande har imidlertid fått med seg ligacup-kampene så langt, men Martin er ikke misunnelig av den grunn.

- Jeg blir ikke frustrert, men man tenker vel alltid på hva man kunne ha gjort annerledes og så videre. I rettferdighetens navn så gjorde Charles det godt mot Reading og Cardiff. Å trene med Pepe og Charles kan bare forbedre spillet mitt.

- Å være på benken for førstelaget har vært morsomt og nervøst på samme tid. Jeg har selvtillit nok til å tro at jeg kunne gjøre en god jobb om jeg hadde fått sjansen. Forrige sesong på lån til Accrington Stanley spilte jeg åtte kamper. Det var ikke i Premier League, men det var i det minste i et førstelagsmiljø. Alt jeg kan gjøre er å fortsette å jobbe hardt og å bli bedre.

- Å nå førstelaget er det store målet mitt, men jeg vet det vil bli hardt siden dette er en så stor klubb, det vil alltid være penger tilgjengelig til å hente inn mer erfarne spillere. Jeg har alltid et håp og fotball er morsomt, da ting kan forandre seg fra dag til dag. Jeg kan bare vente og se hva som skjer.

- Utlån kan være en mulighet for min utvikling, jeg ønsker å spille på det høyeste nivået jeg kan. Enhver spiller ønsker å spille og jeg er intet unntak. Men jeg er fornøyd for øyeblikket, jeg trener hver dag med en av verdens beste keepere, det er gunstig for meg.

David Martin stiller som målvakt i kveldens kamp mot Blackburn, og er ikke i tvil om hva man ønsker å hente i kampen.

- Hver gang vi går ut på matta ønsker vi kun å vinne. Vi er Liverpool og det er handler kun om å vinne. Gary (Ablett, trener for reservelaget) hamrer alltid det inn i oss, og det er herlig å ha en vinnermentalitet.