De blå forventer at Torres spiller

I den blå delen av Merseyside er det gjengs oppfatning at Fernando Torres sin skade er et psykologisk spill foran Goodison-derbyet. Rafa vil ta en peptalk med Gerrard.

Rafael Benitez ber i dag Steven Gerrard riste av seg skuffelsen etter Englands bitre tap i Moskva, og tror også at lagkapteinen klarer å omstille seg til Goodison-derbyet. Gerrard har blitt sterkt kritisert i britisk presse for å ha misbrukt en gylden mulighet på stillingen 1-0 til England, og Benitez sier til Liverpool Daily Post i dag at han vil bruke en del tid foran kampen i morgen til å prate med sin kaptein om de siste dagers hendelser, og den kommende oppgaven.

Liverpool-kapteinen har ikke vært i form etter tåbruddet han pådro under spill for England tidligere i høst, men manageren tror dette vil snu snart.

- Steven har rutine og karakterstyrke. Neste gang han får en slik sjanse som han hadde mot Russland vil han garantert score på den. Alle spillere trenger hjelp til tider, men Steven er sterk nok til å komme over dette selv. Men jeg vil uansett snakke med ham om situasjonen, og vi får se hvordan han føler seg til mote. Jeg tror han vil være klar for kamp, sier Benitez til morgenavisen i Liverpool.

Everton-leiren tror Torres spiller
I den blå leiren på Merseyside er man skråsikre på at Fernando Torres kommer til å spille morgendagens derby, trass i lyskeskaden han pådro seg under trening med Spania i forrige uke. Torres har gjort store fremskritt denne uken, og trente i går med ball. Tidligere Everton-spiller Barry Horne tror det hele er et skuespill fra Liverpools side.

- Jeg tror at Liverpool bedriver et psykologisk spill mot oss med tanke på situasjonen til Fernando Torres. Det er ikke vanskelig å se hvor mye det betyr foran kampen når en slik spiller "plutselig" blir skadefri igjen. Det vil gi både deres spillere og deres fans et løft.

- Torres kommer nok til å bli friskmeldt i ellevte time, sier Horne.

- Liverpool har noen glitrende spillere i troppen, og jeg tror Rafael Benitez vil stille med sitt sterkeste mannskap i morgen. Det blir en helt annen kamp enn da Everton vant 3-0 på Goodison i fjor.

- I fjor gjorde Benitez en stor feil ved å undervurdere Everton og undervurdere betydningen av derbyet for supporterne. Lokaloppgjørene betyr uendelig mye for folk på Merseyside.

Mange derby-debutanter også på den blå siden
I likhet med Liverpool har også Everton flere spillere i troppen som ikke har spilt i et Merseyside-derby tidligere. Leighton Baines, Steven Pienaar, Phil Jagielka og Yakubu har aldri erfart et lokaloppgjør i Liverpool, men vil få sjansen i morgen. De vil nå støtte seg på veteraner i så måte, som Alan Stubbs og Tony Hibbert.

Tim Cahill ventes å være tilbake på Evertons midtbane etter langtidsskade, og det vil utvilsomt inspirere de blå. Den offensive midtbanespilleren står nemlig bokført med tre scoringer på seks lokaloppgjør. Derbyet vil i så fall bli australierens første kamp for sesongen. Cahill har vært ute i tre måneder, etter at han slo opp igjen en metatarsal-skade han pådro seg i mars. Han har nå vært i full trening siden mandag.

Everton må derimot klare seg uten den skadede duoen Thomas Gravesen og Andy Johnson.