De røde har statistikken på sin side

Porto har aldri vunnet en offisiell kamp på engelsk jord, og har tapt 9 av 10 kamper. Steven Finnan står foran sin 50. kamp i europacupene for Liverpool.

Liverpool og Porto har møtt hverandre tre ganger, inkludert 1-1 kampen i Oporto tidligere i høst. Lagene møttes også i kvartfinalen i UEFA-cupen i 2000/01, hvor det ble 0-0 i Portugal og 2-0 seier for de røde på Anfield. Bare Sami Hyypiä, Jamie Carragher og Steven Gerrard er fortsatt å finne i Liverpool av de røde som spilte i disse kampene.

Porto er ubeseiret så langt i årets Champions League, mens begge lagene er ubeseiret i sine hjemlige serier.

Steve Finnan kan bli den 17. spilleren som når 50 europacupkamper for Liverpool i morgen. Steven Gerrard vil med scoring tangere Michael Owens klubbrekord på 22 scoringer i Europa.

Før kampen er det også verdt å merke seg at Steven Gerrard har gjort mål i seks av Liverpools sju kamper etter at han ble byttet ut på Goodison Park.

Porto har spilt 10 kamper i europacupene på engelsk jord, og har tapt ni av disse. Den eneste gangen de har unngått tap var da de spilte uavgjort mot Manchester United på Old Trafford i 2004. Portugiserne har aldri klart å holde nullen når de har spilt i England, og har sluppet inn 26 mål på disse 10 kampene.