Debut for flere av nykommerne

Det er ventet at Rafael Benitez lar flere av sommerkjøpene slippe til på Villa Park i ettermiddag. Nå håper manageren at det skal scores i bøtter og spann!

Flere av nykommerne kan få sin offisielle Liverpool-debut på Villa Park. Karer som Fernando Torres, Ryan Babel, Andriy Voronin og Yossi Benayoun har alle et berettiget håp om spilletid i seriepremieren, og til en viss grad gjelder det kanskje også Lucas Leiva. Charles Itandje og Sebastian Leto må nok høyst sannsynlig vente litt lenger før de slipper til med liverbirden på brystet.

Det manager Rafael Benitez først og fremst ønsker seg fra sitt knippe med offensive nykommere er scoringer, og atter scoringer.

- Dersom vi vil være utfordrere til ligagullet må vi score flere mål enn vi gjorde i fjor, uttaler Rafa til Press Association.

Manageren skal visstnok ha utfordret sin spisskvartett til å gjøre 60 mål til sammen. Ingen snau målsetting akkurat!

- Jeg tenker ikke på om Torres gjør mer eller mindre enn 20 mål. Det jeg håper på er at Voronin scorer 10-15 mål, og at Crouch, Kuyt og Torres alle gjør det samme. Klarer midtbanespillerne å gjøre noen mål i tillegg til dette, så vil jeg være fornøyd. Jeg er ikke så sikker på at man trenger en enkeltspiller som gjør mer enn 20 mål. Det vi trenger er flere scoringer fra alle på laget.

- Når vi spiller mot lag som Manchester United, så må vi vinne. Tar vi seks poeng mot dem, og poeng fra de andre største rivalene våre, kan det utgjøre en stor forskjell. Dette må vi lære. Selvsagt må vi i tillegg slå de mindre klubbene, men det å ta poeng fra de andre topplagene er utrolig viktig.

- Jeg er fornøyd med troppen nå. Vi har to spillere i hver posisjon, og det vil gjøre ting enklere for meg når vi skal kjempe om fire trofeer.

Benitez er nemlig bestemt på å satse for fullt i både liga og alle cuper i år, i stedet for å nærmest velge bort to slik tilfellet har vært de siste årene.

- Selvsagt ønsker vi å vinne både ligaen, Champions League, FA-cupen og ligacupen. Det skulle det ikke være nødvendig å si engang. Selvsagt prioriterer vi ligaen høyest, men vi vil ikke satse bare på den og glemme resten. Vi satser på å gjøre vårt beste i hver kamp, nå som vi har nok spillere til å kjempe på alle fire fronter.

- I min første sesong hadde vi en reservebenk med bare unge gutter. Nå har vi karer som Torres, Voronin, Crouch og Kuyt å velge mellom i angrepet for eksempel, og det gjør at vi er konkurransedyktige i alt vi deltar i.

- Etter å ha sett spillerne på trening, kan jeg se at vi er klare. Vi har fart og vi er organiserte. Vi har det som kreves for ligaspillet nå. Vi har bedre spillere, mer offensive spillere og en god lagånd. Jeg har stor tro på det vi holder på med, men vi må begynne å vinne med en gang.

- Jeg har fått penger å rutte med, og jeg foretrekker det. Da kan jeg kjøpe bedre spillere, som er bedre for klubben. Vi kan definitivt gjøre det bedre denne sesongen. Vi vet vi er gode i forsvar, men nå må vi gjøre flere mål. Derfor har vi også kjøpt offensive spillere. Vi har prøvd å styrke de posisjonene vi visste at vi måtte styrke, og vi vil prøve å angripe mer. De fire store klubbene vil nok igjen kjempe om ligatittelen. Kanskje kan Tottenham blande seg inn. De har brukt sine penger smart, avslutter Benitez.