Den første juniorfinalen spilles i kveld

I kveld møtes Liverpool og Manchester United til den første av to finalekamper i FA Youth Cup. Kampen vises direkte på Sky Sports 2.

Liverpools juniorer spiller i kveld den første finalekampen i FA Youth Cup, når de er vertskap for Manchester United på Anfield. Kampen sendes direkte på Sky Sports 2, og i opptak på Viasat Sport 2. Avspark er kl. 20.45.

Før kveldens kamp er Liverpool-trener John Owens opptatt av at hans mannskap må gi seg selv et godt utgangspunkt foran returen på Old Trafford om halvannen uke. Alle husker finalene fra i fjor, da Liverpool vant 3-0 over Manchester City i den første kampen, men tapte 2-0 på bortebane i en nervepirrende returkamp.

- Vi vil prøve å dra nytte av hjemmebanefordelen i kveld, og få et så godt utgangspunkt som mulig. Men uansett hva som skjer i denne første kampen, så vil det ikke være avgjort. Cupen blir ikke vunnet før etter møtet på Old Trafford, noe vi er fullt klar over, sier Owens til Liverpool Daily Post.

Halvparten av årets lag består av spillere som var med på å vinne juniorcupen i fjor, og treneren håper at rutinen disse har opparbeidet seg skal bli utslagsgivende. Dersom Liverpool slår Manchester United over to kamper blir de bare den femte klubben i FA Youth Cups 55-årige historie som klarer å forsvare tittelen.

- Du vet aldri hvordan våre gutter vil reagere på å skulle spille en finalekamp fremfor et tallrikt publikum på Anfield. Det er fort gjort å bli overveldet og nervøs av noe slikt. Heldigvis var mange av våre spillere med i fjor, og vet således hva dette går ut på.

- Vi ønsker å få våre spillere til å yte sitt beste i disse kampene, og det faktum at vi i kveld spiller på Anfield mot Manchester United burde inspirere dem. Disse spillerne har vært en god gruppe helt siden 9-årsalderen. Nå håper jeg at flere av disse guttene kan avansere fra reservelagsnivå til førstelagsnivå. Men først ønsker vi å vinne juniorcupen.

Liverpool vil måtte klare seg uten suspenderte Astrit Ajdarevic i kveld, etter at svensken ble utvist i den andre semifinalen mot Newcastle. 16 år gamle Martin Kelly er også uaktuell for finalene, etter at han brakk kravebeinet i en turnering i Italia i forrige uke.

Sett bort i fra disse to så har trener Owens en fulltallig tropp å velge fra. Og den troppen ser slik ut: Hansen, Darby, Burns, Spearing, Threlfall, Barnett, Ryan, Flynn, Lindfield, Woodward, Wignall, Roberts, Gaughan, Pringle, Behan, Mimms, Awang, Collins, Routledge.

Svenske Astrit Ajdarevic (t.v) må stå over kveldens finale mot Manchester United, men danske Martin Hansen sørger for at det blir et skandinavisk innslag på kveldens Liverpool-lag uansett.