DIC håper å være i hus innen februar

Dubai International Capital håper å ha overtatt LFC innen utgangen av januar. De planlegger innflytting i nytt stadion sommeren 2009, og håper å øke klubbens årlige profitt med 25%.

Ifølge Liverpool Echo vil Liverpools nye stadion stå ferdig om to og et halvt år dersom DIC kommer til makten i klubben. Lokalavisen hevder å ha fått tilgang til et "hemmelig dokument” som avslører at DIC håper å ha fullført overtakelsen av klubben før vi skriver februar måned.

Echo skriver at så snart overtakelsen er en realitet, vil DIC sørge for umiddelbar byggestart i Stanley Park. Og herligheten skal stå ferdig senest 28 måneder senere. Dokumentet Echo har fått tak i avslører at klubben allerede har brukt £10M på stadionprosjektet, og at det også er budsjettert med å bruke £10M til innen mars måned.

Et viktig punkt som er nevnt i dokumentet er navnerettighetene til det nye anlegget. DIC vurderer å selge stadion-navnet, og det er nevnt at de estimerer at de kan å få inn £4M i året for dette.

Det avsløres også at DIC er villig til å betale £156,7M for 90% av klubbens aksjer. Og araberne skal estimere at de er i stand til å øke klubbens årlige profitt før skatter og renteutgifter med 25%.

Dokumenter nevner også Laing O’Rourke som den mest sannsynlige entreprenøren, noe vi også har omtalt tidligere her på liverpool.no. En deadline for ferdig stadion i 2009 innebærer stramme tidsfrister for entreprenøren. Men dette er et krav om DIC sine kalkyler skal holde. For å beskytte sine interesser vil DIC kreve en fast pris på oppdraget på forhånd, og entreprenøren vil også måtte betale ukesbøter på £950 000 for eventuelle forsinkelser.

Liverpool FC skal være i ferd med å plassere bestillinger på materialer som stål og tak-kabler for å imøtekomme den stramme tidsplanen. DIC skal ha kalkulert med en sikkerhetsmargin på 15-20% når det gjelder prosjektet. Deler av kostnadene med å bygge den nye banen, £28,5M, skal komme gjennom offentlige midler.

Liverpool Echo har også brutt ned summene i overtakelsen. Som nevnt vil DIC betale £156,7M for 90% av aksjene. De har også budsjettert med £10M i advokathonorarer og £45M for å refinansiere eksisterende gjeld. Echo opererer med en totalsum på £221,7M (utenom stadionprosjektet), men sier ikke noe om hva de resterende £10M skal brukes på.

DIC skal ifølge Echo planlegge å skaffe til veie £300M i form av lån for å finansiere den nye store storstuen. Gruppen har kontaktet tre banker, Bank of Ireland, Royal Bank of Scotland og Bank of America. Sistnevnte skal være favoritter til å få avtalen.