Dirk er tolk for Andriy

Dirk Kuyt avslører at han har børstet støvet av tysken, for å hjelpe Andriy Voronin. Mike Riley dømmer Portsmouth-kampen. Torres sitt første landslagsmål på over ett år.

Dirk Kuyt forteller til LFC Magazine at han har påtatt seg jobben med å hjelpe Andriy Voronin med å finne seg til rette i Liverpool. Nederlenderen, som kun spilte et kvarter av gårsdagens landskamp i Albania, er nemlig en av få i Liverpool-troppen som kan noen tyske gloser. Dermed fungerer han også som tolk for Voronin for tiden.

- For Andriy var språkbarrieren et stort problem til å begynne med, så jeg børstet støvet av tysken jeg lærte på skolen og gjorde hva jeg kunne for å hjelpe ham. Det er lenge siden jeg brukte tysken min, så den var nok litt rusten. Jeg kunne skjønne hva Andriy sa til meg, og jeg kunne videreformidle det, men det var vanskeligere for meg å snakke til ham. Jeg er ikke sikker på om jeg alltid sa det jeg ønsket å formidle, forteller Kuyt.

Trass i språkproblemer har som kjent ikke ukraineren Voronin hatt noen problemer med å la fotballen snakke for seg. Han har allerede gjort tre mål.

- Jeg ser mye Bundesliga-fotball på TV, og Andriy var alltid en av spillerne som utmerket seg der. Han besitter mange kvaliteter, en god førstetouch og jobber hardt for laget. Jeg er sikker på at han har en stor fremtid i Liverpool, sier Kuyt.

Riley dømmer i Portsmouth
Mike Riley fra West Yorkshire er dommer når Liverpool møter Portsmouth på Fratton Park lørdag ettermiddag. Riley dømte som kjent også Liverpool i ligaåpningen på Villa Park. Assistentdommere på lørdag vil være Guy Beale og Simon Beck, mens Andy D'Urso er fjerdedommer.

Ett år siden sist for Torres
Fernando Torres gjorde som kjent 2-0 for Spania mot Latvia i går kveld. Det kanskje de færreste vet er imidlertid at dette var Liverpool-spissens første landslagsmål på over ett år! Nå står Torres bokført med 15 mål på 46 kamper for Spania.

Flere hus forsvinner rundt Anfield
"Oppryddingsarbeidet" rundt Liverpools hjemmebane fortsetter, og nå har to nye landemerker blitt revet. Det dreier seg om Tinas Guesthouse bak Anfield Road End, og det store murhuset ved flaggstanghjørnet bak The Kop.



Restene av det som en gang var ærverdige Tinas Guesthouse. Foto: Tage Herstad.



Slik ser det ut ved Flagpole Corner etter at det store murhuset der ble revet. Foto: Tage Herstad.