Disputt vil ei affisere spillerne

Steven Gerrard ser frem mot kveldens oppgjør mot Porto, og maner til fokus på det sportslige. José Reina sier spillerne er fokuserte. Stor støtte til Rafael Benítez ventes i kveld.

Steven Gerrard vil spille sin 16. kamp fra start på under to måneder for klubb- og landslag i kveldens Mesterliga-møte med Porto, samtidig som stormen enda ikke helt har lagt seg rundt krangelen mellom Rafael Benítez og klubbens to amerikanske eiere, George Gillett og Tom Hicks. Derfor er det en kamplysten Liverpool-kaptein som i dag maner til fokus på banen, og sådan la resultatene tale for seg selv i håpet om å la Benítez bli værende som Liverpool-trener.

Disputten innad i klubben har ødelagt mesteparten av forberedelsene før den uhyre viktige kampen mot det portugisiske topplaget, som må vinnes dersom Liverpool skal være sikre på å ha skjebnen i egne hender før møtet med Marseille.

- Det er viktig at vi fortsetter å fokusere på kampen. Vi er fullt klar over at det foregår saker og ting i korridorene, men som spiller og profesjonell må man bare forsøke å ignorere dette, utdyper kapteinen.

- Vi blir dømt utifra resultatene og det vi presterer på banen, så det er viktig å ikke bli distrahert av det som foregår utenfor banen, vi må bare fortsette å vinne. Porto-kampen er så avgjørende at vi må ta vår gode form med inn i kampen og forsikre oss om at vi presterer.

Gerrard sier han har intet problem med at Rafael Benítez går i treningsdress under kampene, siden Benítez gjorde dette mot Newcastle etter å ha blitt fortalt av eierne å "fokusere på å trene og lede laget".

- Rafa går som oftest i dress, for det er ikke helt ham å gå i treningsdress. Dersom vi fortsetter å få like gode borteresultater som mot Newcastle er det dog intet problem at han fortsetter treningsdress-trenden, humrer Stevie.

Reina sier spillerne er fokuserte
Liverpool-målmann, José Reina, bekrefter også at spillerne er fokuserte foran kveldens avgjørende kamp mot Porto.

- Vi har ikke blitt distrahert av alt som står på rundt klubben. Det er ikke pent og det er ikke bra, men alt vi kan gjøre er å opptre som profesjonelle, spille fotball og vise hvordan vi kan prestere på banen.

- Vi er under sterkt press for å vinne denne kampen grunnet dens viktighetsgrad, det er ikke et spørsmål om å vinne for å sikre vår trener jobben. Intet avhenger av kun én kamp på den fronten, men vi ønsker å henge med Champions League en god stund, og det er derfor vi må vinne i kveld.

Støtte til Benítez forventes
Liverpools spanske manager, Rafael Benítez, nyter stor tillit blant supporterne på Merseyside. Etter den kjente krangelen med klubbens eiere, forventes det at massevis av supportere kommer til å vise sin støtte til den eminente taktikeren ved bannere, unison sang og rop under kveldens Champions League-oppgjør på Anfield.

Reclaim The Kop er en av mange grupper som har gått i bresjen for å høylytt vise sin tiltro til Benítez, samt at det også er planlagt en marsj til ære for Rafa, og en uavbrutt synging av hans navn under hele kveldens oppgjør mot Porto. Det vil vise eierne den enorme støtten Benítez har blant Liverpool-supporterne, noe som mest sannsynlig fører til at Benítez sin rolle på Liverpool blir sikrere enn i løpet av de siste dagene, selvsagt også avhengig av resultatet mot Porto.