Dobbeltkjøp nærmer seg

Nettet snører seg stadig mer om Yossi Benayoun og Ryan Babel. Liverpool kan i løpet av dagen passere £40M i brutto kjøp av spillere denne sommeren.

Ulike rapporter, summer og uttalelser til tross, det meste tyder på Liverpool under de neste timene har sikret seg Yossi Benayoun og Ryan Babel. 

Førstnevnte er nærmest en bekreftet overgang etter at klubbene i går ble enige om en overgangsum som de fleste engelske aviser i dag stadfester til £5M.  Liverpool skal lenge ha hatt et bud på £4M liggende inne, mens West Ham forlangte £6M.  Da man på Merseyside fakset inn et tilbud på £5M skal Londonerne ha vegret seg å fire på sitt krav og handelen stod i fare, men til slutt skal man på Upton Park ha akseptert tilbudet for en spiller som i dag siteres på at Liverpool er hans drømmeklubb.

Yossi Benayoun er ventet på Merseyside i dag for å gjennomføre legesjekken, og fullføre overgangen.  Trolig vil alt være i orden i løpet av dagen og en kontrakt som binder Benayoun til Anfield fram til 2011 kan signeres.  Israeleren vil også måtte ha en godkjent arbeidstillatelse, men regnet som landets beste fotballspiller skal dette kun være en formsak.

Ajax og Liverpool skal også være veldig nærme enighet når det gjelder Ryan Babel.  Teknisk direktør Martin van Geel i Ajax blir sitert på at prisen for Babel er 20 millioner euro, eller om lag £13.5M, mens Liverpool skal ha lagt inn et nytt tilbud som totalt vil være verdt £12M.

- Jeg har hørt at det har vært noen rykter på internet, men det er ikke uvanlig, sier Babel selv.  – Liverpools interesse er imidlertid seriøs.  Jeg har ikke tenkt et minutt på en overgang, men det vil jeg måtte gjøre nå.  At en slik stor klubb er interessert er selvfølgelig veldig hyggelig.

På Anfield skal man være optimistisk med tanke på at en overgang for Ryan Babel også skal kunne fullføres i løpet av kort tid.

Kjøp av Sebastian Leto, Lucas Leiva, Fernando Torres og nå Benayoun og Babel, i tillegg til et tosifret antall unggutter, vil gjøre at Liverpool passerer £40M i brutto kjøp denne sommeren.  Man har imidlertid fått inn over halvparten av dette beløpet gjennom salg.