Dudek ønsker seg bort fra Real

Jerzy Dudek ønsker seg nå bort fra Real Madrid bare et halvår etter at han forlot Liverpool for mer benkesliting på Santiago Bernabeu. God tirsdagskveld for utlånsspillere.

Det var flere som ristet på hodet over Jerzy Dudek da han forlot Liverpool fordi han var lei av å være andrekeeper, for så å skrive under for Real Madrid. Nå ønsker Istanbul-helten å forlate Madrid-klubben av samme årsak som han forlot Liverpool - lite spilletid.

- Jeg har en treårskontrakt med Real Madrid, men jeg vil se på muligheten til å forlate kklubben nå, uttaler Dudek til den spanske sportsavisen Marca.

- Polen har kvalifisert seg til EM for første gang, og jeg har blitt oppringt av trener Leo Beenhakker, som fortalte meg at dersom jeg spiller regelmessig så vil jeg være hans førstevalg under EM-sluttspillet. Jeg ønsker å spille i EM fordi det vil være et historisk mesterskap for vår nasjon. Men jeg har ikke fått spille i det hele tatt i Madrid. Derfor vil det være best for meg om vi nå setter oss ned og snakker sammen om fremtiden, legger han til.

Dudek forlot som kjent Liverpool gratis, og var inneforstått med at han ville være andrekeeper bak Iker Casillas også i Real Madrid. Han har så langt ikke spilt en eneste kamp i Primera Division eller Champions League.

- Jeg ønsker å forlate Real Madrid nå. Dersom jeg var 26 år gammel ville jeg ikke dra herfra om jeg var andrevalg, men ting forandret seg med denne telefonen fra Polen. Jeg er 34 år nå og de har gitt meg håp om å få spille i et viktig mesterskap. Jeg vet at jeg kun vil få sjansen til det om jeg spiller regelmessig i de kommende månedene. Real vil ha siste ord i saken, men jeg kommer til å være helt ærlige med dem omkring dette og si hva jeg ønsker.

Polen har som kjent havnet i gruppe med Tyskland, Kroatia og vertsnasjonen Østerrike under sommerens EM-sluttspill.

God tirsdagskveld for utlånsspillerne
Adam Hammill spilte de første 74 minuttene da Southampton i går spilte 0-0 mot Sheffield Wednesday på hjemmebane i The Championship. I League One ble det seire for samtlige av Liverpools utlånte trio. Godwin Antwi spilte hele kampen da Hartlepool vant 3-1 over Tranmere på hjemmebane. Det samme gjorde Paul Anderson da Swansea banket Northampton 3-0, også det på hjemmebane. Swansea topper nå for øvrig tabellen. Hjemmeseier ble det også for Lee Peltier, som spilte 58 minutter da Yeovil vant 2-1 over Bournemouth.