Dudek snakker ut

Jerzy Dudek innrømmer dårlig oppførsel i Portugal, men kjenner seg ikke igjen i senasasjonshistoriene til tabloidpressen. Robson advarer Barca. Rafa vurderer spillere i Italia?

Jerzy Dudek er i dag den første spilleren som letter litt på sløret angående hendelsene i Portugal i forrige uke. Polakken innrømmer at han har fått en reprimande for sin oppførsel under treningsleiren i Algarve, men han hevder ifølge skysports.com på sin offisielle nettside at det som skjedde har blitt sterkt overdrevet i pressen. Polakken medgir imidlertid at noen spillere, inkludert han selv, oppførte seg dårlig ved å ikke overholde fristen for når man skulle gå til ro.

- Sensasjonspressen har skrevet merkelige og usanne historier om middagen vi hadde på en restaurant nær der vi bodde, sier Dudek.

- Jeg har blant annet lest at jeg prøvde å denge en politimann, at jeg ble påsatt håndjern og at jeg ble tatt i forvaring av politiet. Ingenting av dette stemmer.

- Jeg innrømmer at jeg oppførte meg upassende den kvelden, og vi har misbrukt managerens tillit ettersom vi returnerte til hotellet alt for sent. Vi forstyrret også natteroen til de andre gjestene på hotellet, noe jeg beklager. Neste dag følte jeg meg bare dum. Manageren snakket med oss, og straffet de som fortjente det mest. Jeg var en av dem, innrømmer målvakten.

- Nå har vi satt en strek over hele historien, og vil gjøre alt for å unngå at lignende ting skal skje i fremtiden.

Robson advarer gamleklubben
Sir Bobby Robson har i dag gått ut med en advarsel til gamleklubben Barcelona om ikke å ta lett på Liverpool. Robson var som kjent Barcelona-manager i 1996-97.

- For å være et godt lag, må du være god i alle lagdeler. Du kan ikke ha en god midtbane og et svakt forsvar eller et middelmådig angrep. Da har du ikke noe godt lag. De gode lagene fungerer godt som kollektiv. Liverpool har et sterkt forsvar. Sami Hyypiä er en valgmulighet. De har Steve Finnan, Daniel Agger, Jamie Carragher og John Arne Riise – alle gode forsvarsspillere. På midtbanen regjerer Steven Gerrard, en utrolig spiller av høyeste kvalitet. De har en spansk spiller som er strålende, Alonso. Han er blant de beste. Han kan kontrollere en kamp og er en strålende pasningsspiller. De har også spissene Peter Crouch og Craig Bellamy. Sistnevnte er hurtig og farlig. Nederlenderen Dirk Kuyt er også en god spiller med mange kvaliteter. Liverpool er et lag, siteres Robson av Liverpool Daily Post.

Robson ser også frem til returkampen på Anfield om to uker.

- Å spille på Anfield er noe av det flotteste du kan oppleve som fotballspiller. Supporterne der er utrolige. De er annerledes. Laget tilhører supporterne. Det er byens lag. På grunn av dette blir det skapt en spesiell atmosfære. Supporterne synger og hyler, er høylytte og genererer en utrolig stemning, men samtidig er de veldig sportslige, sier 73-åringen.

- Barca må forvente å få det tøft i Liverpool. Kommer de fra Anfield uten å tape, vil de ha gjort det bra. Atmosfæren som spillerne vil møte der er en av de mest stimulerende du kan møte på en fotballarena. Spillerne vil elske det, avslutter han.

Rafa ser mot Italia?
Skysports.com hevder at Rafael Benitez vurderer å hente flere spillere fra den italienske ligaen til sommeren. Spillerne som blir ramset opp er den franske Juventus-stjernen David Trezeguet, hans lagkamerat Valeri Bojinov, Udineses Vincenzo Iaquinta og Palermos Amauri.

Nettstedet henviser til sitater fra Corriere dello Sport, der Rafa skal ha bekreftet at han følger flere spillere i Italia, deriblant de fire nevnte.

16 år siden Kennys avgang
Det er i dag på dagen 16 år siden Kenny Dalglish ledet Liverpool i sin siste kamp som manager for klubben. En omkamp i 5.runde av FA-cupen på Goodison Park. De røde ledet kampen fire ganger, men Everton kjempet seg tilbake til 4-4. Peter Beardsley (2) , Ian Rush og John Barnes gjorde målene for de røde.

Evans gir en håndstrekning til Wrexham
Tidligere Liverpool-manager Roy Evans skal prøve å hjelpe League Two-klubben Wrexham til å holde nedrykksspøkelset på avstand. Klubbens manager, Brian Carey, bekreftet i går at Evans vil fungere som hans uformelle rådgiver. 58 år gamle Evans er også som kjent  assisterende manager for Wales sitt landslag.