Duo kjemper for fremtiden

Harry Kewell og Peter Crouch har kontrakter som snart går ut, og de må derfor overbevise Rafael Benítez for bli tilbudt nye kontrakter. Kewell snart klar for 90 minutter.

Det har væt mye spekulasjoner fremtiden til Peter Crouch og Harry Kewell. Crouch' kontrakt løper ut om 18 måneder, og har ikke blitt tilbudt en ny. Kewell vil være fri agent til sommeren. Ifølge Rafael Benítez kan begge spillerne fortsatt ha en fremtid i Liverpool. Manageren avviste i går at Peter Crouch er til salgs. Nå utfordrer han angriperen til å stå på for å fortjene ny kontrakt.
- Peter vet hvordan han skal skaffe seg en ny kontrakt, sier Benítez til Liverpool Daily Post.

- Han må jobbe virkelig hardt, spille bra og score mange mål. Så han har en sjanse til å skaffe seg ny kontrakt, fordi han kan klare alt dette.

- Nå må vi vinne en rekke kamper. Vi skal snakke om hans fremtid senere. Han spiller ikke hver kamp, men med to kamper hver eneste uke, så vil han få sjansen til å imponere.

- Jeg tror ikke at han vil forlate oss gratis om 18 måneder. Det vil ikke skje. Akkurat nå vil jeg bare at han skal score mål.

- Nøkkelen for ham er å score, spille bra og være glad. Så kan vi ha en samtale om ny kontrakt.

- Vi ønsker ikke å selge Peter. Vi er svært fornøyde med ham. Spillere på topplagene vet at de ikke kan spille hver eneste kamp. Men dere ser hvor viktig han er for oss.

- Mot Porto var han og Kewell nøkkelinnbytter som hjalp oss til å vinne kampen. Vi ønsker ikke å se en overgang med ham involvert.

- Han er ikke til salgs. Han er en god proff, han er alltid klar og han venter på sin sjanse.

Crouch uttalte tidligere i uken at han vil gjøre alt for å bli på Anfield, men Benítez har også Fernando Torres, Dirk Kuyt og Andriy Voronin som kjemper om to spissplasser.
- Når noen ikke spiller hver kamp, spør andre klubber etter dem. De vil forsøke å komme nær spilleren. Men vi ønsker ikke å selge ham. Vi ønsker at han skal hjelpe oss til å vinne tittelen.

Kewell spilte 55 minutter i sin første ligakamp fra start på mer enn 18 måneder i 3-0-seieren mot Newcastle, og mot Porto kom han inn og hadde målgivende til Fernando Torres' andre mål. Benítez avslører at ingen avgjørelse om Kewells fremtid vil bli tatt før tidligst etter nyttår. Da har også Kewell, i henhold til overgangsreglementet, tillatelse til å snakke med utenlandske klubber om en overgang. Rafa tror at Kewell ønsker å bli i England, og fortrinnsvis Liverpool.
- Nøkkelen er at Harry holder seg frisk, sier Benítez.

- Hvis han holder seg skadefri, så er han en spiller som kan utfordre, skape sjanser og score mål. Han er viktig for oss. Vi har ni kamper i desember. Vi trenger alle spillerne våre.

- Jeg vet ikke når vi skal snakke om fremtiden hans. Jeg tenker ikke på det. Det er viktig å se ham trene og være klar for hver kamp.

- Vi har tid. Han vet at vi trenger å snakke. Men det vil ikke bli før i januar eller i februar. Vi får se. Vi er ikke sikre ennå.

- Han har ikke spilt en hel kamp for oss ennå. Jeg vil heller ha Harry i 100% i 55 minutter enn i 50% i 90 minutter. Han jobber hardt. Med vår hektiske terminliste kommer han til å få flere kamper nå.

- Han kan snart spille 90 minutter. Hver uke blir han bedre fysisk.

- Jeg tror Harry vil være glad for å fortsette her i England, og i Liverpool spesielt.