Echo: Alonso spiller trolig ikke

Liverpool Echo tror det er liten sjanse for at Xabi Alonso er i stand til å spille i kveld, etter at han slo opp igjen fotskaden sin på gårsdagens trening. Dermed må Benitez endre på sine planer.

Liverpool Echo bekrefter i ettermiddag at det er høyst usannsynlig at Xabi Alonso vil være i stand til å spille kveldens kamp mot Porto, etter at han haltende måtte forlate gårsdagens trening på Estádio do Dragão. Som vi trodde er det leggskaden Alonso pådro seg mot Portsmouth som han har slått opp igjen.

Chris Bascombe skriver at ting tydet på at Benitez hadde tenkt å starte med Alonso og Javier Mascherano på den sentrale midtbanen, med Gerrard ute på høyrekanten for å nøytralisere Ricardo Quaresma. Men ettersom Mohamed Sissoko har blitt hjemme på Merseyside av private grunner, trekkes nå Gerrard inn i midten om ikke Benitez tar sjansen på å kjøre Lucas Leiva inn ved siden av Mascherano.

- Hvert år tenker du på hva du kan gjøre for å forbedre laget ditt, og det gjorde vi etter finalen i Aten i vår også. Vi er på mange måter et annet Liverpool som starter Champions League i år. Jeg var fornøyd med laget som tok oss til finalen, men jeg er mer fornøyd nå fordi jeg har flere spillere å velge i, uttaler Benitez bare noen få timer før avspark i Portugal.

- Taktisk vet spillerne hva de skal gjøre, ettersom mange av dem har mye rutine fra europacupspill. Noen spillere er skiftet ut, men laget vet hva som forventes av dem uansett. For meg er denne første kampen like viktig som finalen. Vi må begynne å vinne med en gang om vi vil komme videre i turneringen. Laget spiller med stor selvtillit i alle kamper, enten det er i ligaen eller i Champions League. Jeg tror ikke det vi har oppnådd i Europa de siste sesongene legger noe større press på oss. Det er en ny sesong, og vi starter med blanke ark, legger han til.