Eierne lover Rafa pengene

De amerikanske eierne lover Rafael Benitez pengene som skal til for å konkurrere med de beste. Michael Owen kaptein på England B. Rafa ville ha Distin.

Får kjøpe stort og dyrt
Rafael Benitez får kjøpe både raskt, mye, stort og dyrt, skal vi tro de nye amerikanske eierne.

Sesongen 2006/2007 er over, men likevel er det hektisk styreaktivitet på Anfield om dagen. Torsdagen brakte vi nyheten om at verken Mark Gonzalez og Bolo Zenden ikke har noen framtid i Liverpool, og stiller seg med det i rekken sammen med Robbie Fowler og Jerzy Dudek. Samtidig sier Rafael Benitez at han trenger mye penger for å kunne konkurrere med de beste klubbene kommende sesong. Han har også uttalt at han vil ha sine transfermål i boks så snart som mulig. Spanjolen er godt fornøyd med deler av sesongen, som finalespill i Champions League. Men han sier laget har nok å jobbe med. Han er svært misfornøyd med avstanden til Manchester United og Chelsea i den hjemlige Premier League.

Nå sier Liverpool-eier George Gillett jnr. at Rafa skal få den finansielle støtten han trenger for å styrke laget.

- Vi er klare til å støtte Benitez. Uansett hvem han vil kjøpe, støtter vi ham, sier Gillett jnr. til Daily Telegraph.

De amerikanske eierne har sagt at de har store planer for Liverpool Football Club og at de har et sterkt ønske om å bidra til at LFC blir den største og beste klubben i verden. Gillett jnr. sier at han og Hicks også vil støtte et eventuelt forsøk på å bringe Michael Owen tilbake til Anfield.

- Owen er en fantastisk fotballspiller, men her er det selvfølgelig Benitez som bestemmer. Han avgjør hvilke angripere og andre spillere Liverpool trenger foran kommende sesong. Rafa føler at vi trenger bedre spillere for at vi skal bli mer konkurransedyktige. Sesongene er lange og da trengs det en bred stall. Det skal vi selvfølgelig bidra til. I hver idrett jeg deltar i, er det forskjeller mellom ligasesong og Play Off-spill, sier Gillett jnr. som sier at eierne stoler hundre prosent på at Rafa ivaretar den sportslige delen av driften.

- Vi har hørt om hvor flink Benitez er til å kjøpe de riktige spillerne. Det er vår jobb å støtte ham med midler til dette.

Owen kaptein
Michael Owen tar i kveld på seg kapteinsbindet i landskampen mellom Englands B-lag og Albania. Newcastle-angriper Owen, som det er spekulert at Liverpool skal hente tilbake i løpet av sommeren, skal sammen med Manchester Uniteds Alan Smith  spille spiss mot albanerne. Kampen starter klokken 21 norsk tid og spilles på Burnleys bane, Turf Moor.

 

 

Ville ha Diustin
Portsmouths manager Harry Redknapp sier at Liverpool forsøkte å snappe Manchester Citys midtstopper Sylvain Distin foran nesen på Pompeys. Distin bekreftet siste helg at han ville forlate Manchester City. Redknapp og Portsmouth hadde samtaler med Distins rådgivere, før Liverpool visstnok skal ha gjort forsøk på å kjøpe franskmannen. Distin ga en muntlig garanti om at han ville til Sør-England, og holdt denne avtalen da han skrev under for dem onsdag.