EM-kvalik for mange røde

Liverpools landslagsspillere skal ut i en ny runde med EM-kvalifisering i kveld. Gerrard håper å slå tilbake mot Andorra. Liverpool Legends til Dubai.

I kveld er det duket for en ny runde med EM-kvalifisering rundt om i Europa, og igjen er Liverpool representert med et knippe spillere. Størst press hviler det nok på Steven Gerrard og Jamie Carragher, men England bør ikke ha nevneverdige problemer med å banke vesle Andorra i Barcelona. Utlånte Scott Carson blir trolig bare stallfyll også i denne kampen. Andorra v England kan for øvrig følges direkte på Sky Sports 1, med sendestart kl 20.00. Kampen starter først en time senere.

Spania har i likhet med England åpnet EM-kvalifiseringen mye svakere enn forventet. Bare seier er godt nok for Xabi Alonso, Jose Reina & co når man er vertskap for Island på Mallorca.

I Celje knytter det seg størst spenning til om Dirk Kuyt får spilletid når Nederland gjester Slovenia. Liverpool-spissen måtte som kjent slite benken mot Romania i helgen.

I gruppe D synes Wales sine sjanser til å nå EM å være ganske så små. De bør uansett slå lilleputtnasjonen San Marino i Cardiff i kveld. Det er imidlertid usikkert om Craig Bellamy vil spille, på grunn av smellen han fikk mot Irland i helgen. Kampen går direkte på Sky Sports 3 kl. 21.00.

I samme gruppe har Irland spilt seg inn i tetstriden etter seieren over Wales. I kveld venter en ny hjemmekamp for Steve Finnan og irene. Det er Slovakia som gjester Dublin, og denne kampen går direkte på Viasat Sport 3 med sendestart kl 20.25.

Norge og John Arne Riise skal prøve å rette opp det svake inntrykket fra Bosnia-kampen når de møter Tyrkia i Frankfurt. Kampen går direkte på TV3 med sendestart kl 18.30. Kampstart er først kl 20.00.

Finland og Sami Hyypiä har fått en meget god start på kvalifiseringen, og bør også ta alle poengene mot Aserbajdsjan i Baku i kveld. Kampstart er kl 17.00, og sendestart på Canal+Sport Finland er kl 16.30.

To røde er også involvert i privatlandskamper i kveld. Det gjelder først og fremst Daniel Agger. Hans Danmark møter Tyskland i Duisburg, en kamp som kan følges direkte både på dansk TV2 og ZDF. Ellers er utlånte Djibril Cissé med i troppen til Frankrike som tar imot Østerrike i Paris.

For en fullstendig oversikt over hvilke kamper som går på TV, viser vi til vår TV-oversikt.

I tillegg til det som ligger inne på tv-lista så sender Eurosport høydepunkter fra diverse EM-kvalifiseringskamper i kveld kl. 23.00. Det gjelder sammendrag fra kampene Serbia – Portugal, Polen – Armenia, Slovenia – Nederland og Irland – Slovakia.

U-landskamper
I tillegg til alle Liverpool-spillerne som er opptatt med A-landskamper, finner vi også et par representanter som skal i aksjon for sine u-landslag i løpet av kvelden. Jordy Brouwer og Nederland U19 spiller privatlandskamp mot Tyrkia U19 i Antalya, mens Astrit Ajdarevic og Sverige U17 spiller EM-kvalifisering mot Spania i Almuñecar.

Gerrard håper å lette presset på McLaren
Sjelden har vel presset på Englands manager vært større før møtet med en miniputtnasjon enn det som er tilfellet når man møter Andorra i Spania i kveld.

- Spillerne må ta ansvar for kritikken som blir manageren til del nå. Det er vi som har spilt under pari, slår Steven Gerrard fast til et samlet engelsk pressekorps.

- Vi har definitivt troen på manageren. Alle spillerne står bak ham. Han forbereder oss på riktig måte, trener oss rett, og han sier de rette tingene. Det er vi spillerne som ikke har oppnådd resultatene for ham og fansen. Det er opp til oss å ta bort presset og oppnå gode resultater, legger han til.

- Vi har spilt uavgjort mot Israel og Makedonia. Dette er kamper vi burde ha vunnet. Våre resultater har vært uakseptable i det siste. Vi må bare ta kritikken inn over oss, og komme oss videre. Vi har møtt vanskelige motstandere under vanskelige omstendigheter. Når du er inne i en kamprekke hvor du bare har gjort ett mål på fem kamper, vil selvtilliten din lide. Men vi må håndtere dette presset.

- Vi liker ikke situasjonen vi er i, og resultatene må forbedres radikalt.

Engelsk presse forventer at Gerrard nå starter sentralt på midtbanen igjen mot Andorra i kveld, etter å ha blitt brukt på høyreflanken mot Israel.

- Når man ikke får de resultatene man forventer, er det også lett å begynne og sløse med sjansene. Vi må slappe av og skape sjanser, så tror jeg målene vil komme. Vi kan gjøre mål. Det har vi vist før. Det viktigste nå er at vi kvalifiserer oss til EM. Vi er på tredjeplass i gruppen nå, og situasjonen ser ikke lys ut. Men jeg tror fortsatt vi skal klare det, sier Gerrard før kveldens kamp.

Englands siste mål i EM-kvaliken ble faktisk scoret av Peter Crouch mot Makedonia i september. Liverpool-spissen er som kjent ikke med mot Andorra etter sin neseoperasjon. Crouch gjorde også to mål da England slo kveldens motstander 5-0 på hjemmebane i september.

- Jeg husker målene mine mot Andorra. De ga oss selvtillit. Man kan ikke ta lett på noen kamp, men dersom England får et tidlig mål i kveld er jeg sikker på seier, uttaler Crouch til The Times.

- England må bare angripe fra første fløytesignal av. Forhåpentligvis får vi se gutta spille i et offensivt system som besørger en tidlig scoring. Da kan det fort komme flere, tror Crouch.

Legendene til Dubai
Liverpool Legends reiser snart til Dubai, hvor de skal delta i Dubai Masters på skjærtorsdag, 5.april. Motstandere der vil være Rangers, Celtic og Manchester United, i tillegg til et lokalt lag.