En historie om to keepere

Målvaktene kan komme i fokus når Liverpool er vertskap for Tottenham på søndag. Mens Jose Reina har hatt en strålende start på sesongen, har høsten vært et mareritt for Paul Robinson.

Jose Reina var sitt lags bestemann mot Marseille på onsdag, og en av få røde som kom fra det oppgjøret med æren i behold. Samtidig har han vært sikker som banken i Premier League, og enda ikke sluppet inn mål fra åpent spill i seriespillet. De fem siste ligakampene har han holdt nullen. Sammen med Alvaro Arbeloa er Reina også de eneste spillerne som har spilt hvert minutt av alle Liverpools ligakamper denne sesongen.

Det gode spillet gjør at Reina allerede er i teten i konkurransen om en ny Barclays Golden Glove. En utmerkelse han har vunnet også de to foregående sesongene. Fem "clean sheets" er det faktisk bare Edwin van der Sar hos Manchester United som kan matche så langt denne sesongen.

Motsatt bur blir på søndag voktet av den engelske landslagskeeperen Paul Robinson. En målvakt som har fått svært mye pepper for sitt spill denne høsten, etter å ha hatt en formkurve som har pekt i stikk motsatt retning av Reinas. "Englands number one" har sluppet inn hele 16 ligamål på åtte kamper. Det står i skarp kontrast til de to gangene Reina har måttet kapitulere fra straffemerket. Robinson måtte også ta to av Aston Villas fire mål i 4-4 kampen på White Hart Lane mandag kveld på sin kappe. Spurs-keeperen nekter imidlertid for at økt press og kritikk påvirker hans spill.

- Det vil bare være bra for meg å skulle møte spisser som Fernando Torres og Dirk Kuyt i neste kamp. Du får ikke tøffere motstand enn Liverpool og Manchester United på bortebane. Jeg vet det blir en tøff kamp, men det gir meg en sjanse til å reise kjerringa, uttaler Robinson til Daily Mail i dag.

Wilkie til Clyde
Den tidligere Liverpool-junioren Ryan Wilkie har skrevet under en korttidskontrakt med den skotske førstedivisjonsklubben Clyde. Det melder BBC Sports. Den 21 år gamle vingen forlot Gretna sist sesong, og skal nå spille for Clyde frem til januar. Wilkie har også spilt i USA etter at han forlot Liverpool i september 2005.