En merkedag for Liverpool FC?

Engelske aviser mener at det vil bli offentliggjort at David Moores godtar et tilbud fra George Gillett jr og Tom Hicks det kommende døgnet.

Liverpool Football Club synes nå å være på nippet til å komme i amerikanske hender.  Det er ventet at det nær sagt når som helst blir offentliggjort at formann og eier David Moores har godtatt en pakke verdt om lag £470M som vil gi Gillett og Hicks full kontroll på Anfield.

Amerikanerne betaler £5000 for hver aksje.  Med en aksjebeholdning på 51.6% vil det bety at David Moores sitter igjen med £88M etter å ha solgt familiesølvet.  For den totale aksjeposten vil det koste £175.

I tillegg skal Gillett og Hicks ha garantert for å bygge en ny stadion i Stanley Park til en verdi av £215M, samt slette en gjeld på £80M.  Totalt blir dette et utlegg på £470M.

Dersom børsen i dag blir informert om oppkjøpet av aksjene til Moores, vil de øvrige aksjeholderne bli gitt fire uker på seg til å godta tilbudet på £5000 pr aksje.  Liverpools nye eiere vil behøve 90% for automatisk å kunne sikre seg den totale aksjebeholdningen.

Ideelt sett håper man å komme i gang med byggingen av ”Nye Anfield” i Stanley Park i mars, og at man kan innvie den nye arenaen til 2009-2010 sesongen.

Ryktene går på Merseyside om at Moores har sittet i møter med de amerikanske oppkjøperne de siste dagene og at det skal være ryddet tid for en pressekonferanse på Anfield i løpet av dagen.  Vi forventer uansett at det vil komme flere opplysninger om fremtiden til Liverpool FC de nærmeste timene.