En nese for mål

Nyopererte Peter Crouch har en nese for mål. Se dagens scoringer. Wenger oppgitt over Arsenals forsvarsspill. Nytt tap for Ajdarevic. Ingen fare mht gule kort.

Peter Crouch sitt hat-trick i dag sørget for at George Gillett jr og Tom Hicks fikk oppleve en solid seier i den første kampen de satt ringside som nye eiere av Liverpool FC. Samtidig bidrog Crouchys hat-trick til at Liverpool passerte Arsenal på tabellen, og nå er oppe på tredjeplass når 7 ligakamper gjenstår. Det skal dog bemerkes at Arsenal har en kamp til gode, og ettersom London-laget ligger to poeng bak kan de passere Liverpool med seier i sin hengekamp.

Liverpool hadde tapt de fire foregående kampene mot Arsenal, så Crouch syntes det var på høy tid med en seier over Arsene Wengers mannskap.

- Det var et spesielt øyeblikk da den tredje ballen lå i nota. Ikke minst fordi det skjedde mot Arsenal, som jo er en storkamp for oss. Det viktigste var likevel at vi vant, men jeg er veldig glad for hat-tricket, var scoringsheltens beskjedne kommentar til Sky Sports etter kampen.

- Du bryr deg ikke så mye om hvordan du scorer et hat-trick, men det var fine mål også, noe jeg er fornøyd med. Jeg fikk fantastiske pasninger på alle målene. Selv om jeg spilte alene på topp, så var ikke Steven Gerrard langt unna. Noen ganger blir du litt isolert som ensom spiss, men det var ikke tilfelle i dag. Alle lagkameratene mine bidro til å gjøre ting enkelt for meg.

- Det var kjekt at vi gjorde fire mål og slo et klasselag i dag. Manageren ga klar beskjed på forhånd om at vi hadde noen skuffende resultater mot Arsenal å revansjere fra tidligere i sesongen.

For de som tror at det er først nå etter neseoperasjonen at Crouch har fått nese for mål, så er det bare å studere vår sesongstatistikk. Der står det svart på hvitt at den lange spissen har gjort 16 mål på 24 startede kamper for klubben denne sesongen. Ingen dårlig ratio for en spiss. Nå hører det med til historien at Crouch også har 15 innhopp som innbytter, men likevel…..

Sist fem hat-tricks
Ettersom Peter Crouch i dag ble den første Liverpool-spilleren til å gjøre hat-trick siden juli 2005 tar vi med en liste over de siste fem hat-trickene av Liverpool-spillere før dagens:

28.september 2002 Michael Owen (3) vs. Manchester C (B) 3-0
22.oktober 2002 Michael Owen (3) vs. Spartak Moskva (B) (CL) 3-1
26.april 2003 Michael Owen (4) vs West Bromwich (B) 6-0
13.november 2004 Milan Baros (3, 2 str.) vs Crystal Palace (H) 3-2
13.juli 2005 Steven Gerrard (3) vs. TNS (H) (CL-kval) 3-0

Liverpools scoringer i dag kan du for øvrig se her.

Wenger oppgitt over dårlig forsvarsspill
Arsenal-manager Arsene Wenger var meget kritisk til sitt eget lags forsvarsspill etter å ha fått med seg et 1-4 tap hjem i bagasjen til London i dag.

- Defensivt spilte vi svært slett. Forskjellen på lagene var Crouch. Vi klarte rett og slett ikke å håndtere ham. Han var den store forskjellen. Vi klarte ikke å stoppe ham i lufta. Alle hans tre mål kom etter innlegg fra sidene. Han gjorde gode løp, og vi kom aldri nær nok i markeringene. Steven Gerrard fant også åpninger i vårt forsvar. Liverpool fortjente så absolutt seieren, konstaterer franskmannen.

- Skal vi ta tredjeplassen må vi spille bedre enn i dag. Vi er ikke engang sikre på å bli blant de fire beste ennå. Avstanden nedover er ikke stor, selv om det virket som mine spillere trodde jobben var gjort allerede skal man dømme ut fra dagens innsats. Vi må yte vårt beste i alle de gjenstående kampene nå, uttaler Wenger til Sky Sports.

Nytt tap for Ajdarevic og Sverige
Sverige U17 var allerede var ute av dansen om en EM-billett før lagets siste kvalifiseringskamp mot Sveits i dag, og det bar da også svenskene preg av. Det ble et nytt stygt tap, 3-1, etter at det stod 2-1 til sveitserne ved pause i Spania. Astrit Ajdarevic startet på benken, men fikk komme på banen etter 59 minutter. Da stod det allerede 3-1 til Sveits.

Ingen fare for flere suspensjoner
Vi kan slå fast at ingen flere Liverpool-spillere vil bli suspendert for gule kort i ligasammenheng denne sesongen. Spillere som pådrar seg 10 gule kort i hjemlig liga og cup innen andre søndagen i april må stå over to kamper. Den som har sanket flest gule av Liverpools spillere er Xabi Alonso, som med sin booking mot Arsenal i dag er oppe i sju. I og med at de røde bare har en ligakamp til å spille, bortekampen mot Reading, før denne deadlinen, vil ikke noen røde bli suspendert på dette grunnlag. Neste grense er 15 gule kort innen sesongens slutt, og i og med at Liverpool bare har 7 ligakamper igjen kan ikke engang Alonso bli suspendert selv om han måtte pådra seg gule kort i hver og en av de gjenstående kampene.