En sjelden sjanse for Peter og Yossi?

Ting tyder på at både Peter Crouch og Yossi Benayoun starter kveldens kamp mot Marseille. Det blir i så fall femte gang i startoppstillingen denne sesongen for begge to.

Flere britiske aviser tror at det blir Yossi Benayoun som erstatter suspenderte Jermaine Pennant på Liverpools høyreflanke mot Marseille i kveld, selv om Ryan Babel skal være skadefri og aktuell for en startplass igjen. Mange spår også at Peter Crouch vil få en sjelden sjanse fra start.

Benayoun har som kjent tegnet seg på scoringslista i Liverpools to siste kamper, og ble sågar matchvinner etter et godt innhopp mot Wigan på lørdag. Israeleren har startet bare fire kamper for de røde etter overgangen fra West Ham, men med Pennant suspendert grunnet det røde kort han pådro seg i Porto burde veien ligge åpen for en ny start for Yossi.

- Benayoun har kvalitetene til å forandre kamper for oss, noe han allerede har bevist. Det står mellom han og Babel når det gjelder kveldens kamp, uttalte Rafael Benitez på gårsdagens pressekonferanse.

- Yossi har vist hvor viktig han kan være med tanke på å bringe andre spillere med i spillet, og har blitt en joker for oss med sine friske bein. Jeg kan benytte både Benayoun og Babel på vingen, og en av dem vil spille nå som Pennant er suspendert, bekrefter manageren.

Etter 1-1 i Porto i den første kampen i gruppespillet går Liverpool utvilsomt for seier på hjemmebane i kveldens viktige Champions League-oppgjør.

- Det er viktig å vinne hjemmekampene i denne turneringen, og spesielt er det viktig for oss nå etter at vi spilte uavgjort i vår første kamp. Vi kjenner Marseilles spillere og deres kvaliteter, men må være oppmerksomme på at deres nye manager kan forandre på ting. Marseille har hatt 10 dager til å forberede seg til denne kampen, og selv om de ikke har spilt bra i den hjemlige serien er dette en viktig kamp for dem etter at de allerede står bokført med en seier i gruppespillet. En ny manager gjør oppgaven vanskeligere for oss. Du vet aldri hva han kan finne på. Vi får bare konsentrere oss om vårt eget spill, uttaler Benitez.

Manageren er som nevnt ventet å gi Peter Crouch en sjanse fra start - noe som i likhet med Benayoun vil være den femte kampen han starter denne sesongen. 26-åringen var ikke med i Liverpools tropp mot Wigan i helgen, og er således uthvilt.

- Alle lag trenger spillere som viser karakterstyrke og gode holdninger. Jeg sikter til vinnerholdninger og viljen til å kjempe for sin plass på laget og bevise at du er god nok. Forhåpentligvis skal vi spille 60 kamper denne sesongen, og det er nok til at alle spissene vil få sine sjanser, kommenterer Benitez.

- Spillerne kan ikke komme å si at de ikke er klare. I et topplag ønsker vi ingen unnskyldninger. Vi ønsker spillere som er klare til å gjøre sitt beste når de får sjansen, legger han til som et klart hint til Crouchy.

- Benayoun har vist de siste kampene at dersom du arbeider hardt og er klar nå du trengs, så vil du få sjansen. Nøkkelen ligger i å være på tå hev når du får sjansen. Dette må Crouch forstå. Dette er spillerens ansvar, og gjelder ikke bare Crouch, men alle spillerne. De må forstå at dette er måten å vinne trofeer på. For meg er det bedre at en spiller er med i 50% av kampene og gir 100% innsats, enn at han spiller alle kampene og gir 90%. Du ønsker full innsats fra alle spillerne i alle kamper.

- Av og til ønsker spillere å bevise noe for sin manager, men får ikke spille fordi de ikke er i troppen. Det er frustrerende for spilleren, men slik er fotballen. Alle får ikke plass i troppen til alle kamper. Men står du over en kamp, må du være klar for neste. Det må Crouch og de øvrige innse. Jeg tror Crouch er i ferd med å lære dette, og jeg har ingen problemer med ham. Han har trent veldig bra.

Crouch var Liverpools toppscorer i Champions League i fjor, noe Benitez selvsagt er fullt klar over.

- Crouch er en spiller som kan score mål, og det viste han i Champions League i fjor. Vi skal ha en lett treningsøkt kampdagen, og så får vi bestemme oss for laget etter den. Da vil jeg avgjøre hvilke spisser jeg skal benytte. Det avhenger av taktikken, spillernes fysiske form og motstanderen. Min tanke er å få det beste ut av hver spiller, og får jeg det beste ut av Crouch vil det være bra for oss.