En skuffet kaptein

Stevie G er utrolig skuffet over dagens tap, og trodde et Euro 2008 uten England var utenkelig. Flere røde har vært i aksjon for sine respektive landslag i kveld.

Med John Terry ute med kneskade, løp Steven Gerrard nok en gang ut med kapteinsbindet på armen for England i dag. Alt så lenge ut til å gå strålende, men i løpet av fem minutter snudde alt - og nå er Englands EM-sjanser virkelig redusert. Gerrard selv mener laget spilte godt i timen før det raknet.

- Vi hadde kampen akkurat slik vi ønsket, De var i ferd med å gå tom for ideer - så fikk de tildelt straffesparket og vi hadde fem ufattlige minutter. Vi kontrollerte kampen, og selv om de hadde mye ballinnehav burde vi vunnet. Vi visste det ville bli tøft, men 1-1 hadde vært nok, sier Liverpool-kapteinen til Sky Sports i kveld.

Scouseren hadde en stor mulighet til å legge på til 2-0, men klarte ikke få avslutningen sin på mål.

- I pausen snakket vi om at vi var i EM dersom vi holdt nullen, og jeg hadde selv en enorm mulighet på stillingen 1-0 som jeg burde satt.

Mange skylder på Paul Robinson etter returen han ga på skuddet fra skrått hold - som etterhvert havnet i nettmaskene og ble avgjørende. Både McClaren og Gerrard legger heller skylden på dommeren, etter den feilaktige dømte straffesparkssituasjonen. Nå må engelskmennene ha hjelp fra Israel.

- Paul er nok skuffet etter det andre målet, men de skulle aldri fått straffe. Hendelsen skjedde utenfor boksen. Det er ingenting vi kan gjøre nå, og vi har ikke lenger skjebnen i våre egne hender. Israel er absolutt kapable til å få et godt resultat mot Russland, men nå de ikke har noe å spille for så er det en vanskelig situasjon, avsluttet Gerrard - som naturlig nok var meget skuffet.

Mange røde i aksjon for sine landslag
At Irland ikke blir å finne i Østerrike og Sveits neste år har vært klart en stund - da Tsjekkia og Tyskland rett og slett har vært for sterke. Nå spiller irene kun for stoltheten, og det så lenge ut til å gå skikkelig galt hjemme mot Kypros i dag. Kypros ledet nemlig 1-0 helt til lystavla på Croke Park viste 92 minutter. Da scoret Steve Finnan et sjeldent mål for vertene. Finnan startet og spilte hele kampen - og målet blir omtalt som en perle.

Nederland tapte toppkampen i Romania sist, og Ryan Babel var da utelatt fra startelleveren fordi han forsov seg. Forhåpentligvis husket vingen i dag å stille klokka, og vi får satse på det var andre grunner som gjorde at Marco van Basten plasserte han på benken. Vertene slo Slovenia 2-0 uten nevneverdige problemer i dag - og Babel kom inn og spilte en halvtime. Nederland og Romania kvalifiserer seg fra gruppe G.

Andriy Voronin startet igjen for Ukraina, og spilte nok en gang hele kampen - da Ukraina knuste Færøyene 5-0 hjemme. Dermed ser det ut som at konflikten med Blokhin definitivt er løst. Ukraina gjorde det bra uten Andriy Shevchenko i dag. Kalinichenko scoret hattrick for vertene, mens Gusev noterte seg for to scoringer. Voronin tegnet seg ikke på scoringslista i dag.

John Arne Riise startet, og spilte hele kampen for Norge da de tok en sterk 2-0 seier borte mot Bosnia i kveld. Erik Hagen og Bjørn Helge Riise scoret målene for Norge, som tok et stort skritt nærmere EM i Sveits og Østerrike i kveld. Tyrkia tapte for Hellas - og dermed holder det med uavgjort mot Tyrkia på Ullevaall.

Sami Hyypiä startet, og spilte en omgang da Finland i dag møtte Spania til privatlandskamp. Den samme kampen startet Pepe Reina - og ettersom kampen endte med 0-0, må det sies at begge i dag gjorde jobben sin. Benítez vil neppe være veldig fornøyd med at Sami har spilt så mye som han har i landskampene - og spesielt starten i dag er frustrerende, med tanke på at Daniel Agger fortsatt er skadet.