Et flankeproblem?

Hvem Rafael Benitez skal velge på hver side av midtbanen er det største spørsmålet før ettermiddagens Merseyside derby. Dirk Kuyt intervjues på Canal+.

Fortsetter med seiersformel?
Liverpool har vunnet de to siste bortekampene med å benytte et 3-4-3 system.  På den måten har han også fått utnyttet sitt spillermateriale, hvor midtstopperne Carragher, Agger og Hyypiä alle får spille, i tillegg har man mange muligheter med ulike spillertyper som Kuyt, Crouch og Bellamy framme.  Samtidig skyver man frem Steve Finnan og John Arne Riise på kantene.

Normalt vil en anta at Benitez tenker på et mer tradisjonelt 4-4-2 i en tøff kamp som mot Everton.  Problemet er imidlertid at spillere som Fabio Aurelio, Momo Sissoko, Harry Kewell og Luis Garcia ikke er tilgjengelige.  Det logiske vil dermed å benytte Jermaine Pennant og Mark Gonzalez, men tør Rafa bruke to slike lettvektere defensivt mot en nabo som helt sikkert vil overbefolke midtbanen?  I kampen mot Chelsea for to uker siden spilte Liverpool med Aurelio og Riise på venstrekanten, men den muligheten er altså borte i dag.

En mulighet kan være å sette nyervervelsen Alvaro Arbelao inn som høyreback og kjøre Steve Finnan fram, en annen kan være å benytte Daniel Agger som venstreback og la John Arne Riise sørge for mer muskler på midtbanen.  Det siste nok det mest sannsynlige, da det vil være en åpenbar risk å la en ny spanjol debutere i denne trykkokeren.

I det ulykksalige oppgjøret på Goodison i september fikk Carragher og Hyypiä trøbbel med tempoet til Andy Johnson, og det vil overraske oss om ikke Daniel Agger får en rolle å spille i dagens kamp.  Lengst fremme er det også et spørsmål om to av tre.  Rafa benytter ofte Crouch og Kuyt i hjemmekampene, da det gjerne er mindre bakrom på Anfield og dermed heller ikke slik behov for farten til Bellamy.

Om lag kl 13.00 får vi svaret, og laget legges ut her på liverpool.no med full kampoppdatering fra avspark kl 13.45.

Hvis du ønsker å få lag, scoringer og alle de viktige opplysningene fra kampen til din mobiltelefon, sender du tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.

Kuyt på Canal+
Sendingen på Canal+ Sport1 starter kl 13.30.  Kanalen reklamerer med at man har et eksklusivt intervju med Dirk Kuyt.  Vi antar at det er på nederlandsk sammen med kommentator Øyvind Alsaker.