Et privilegium å være i Athen

George Gillett uttaler seg til Liverpool Echo om inntrykket han har av klubben, supporterne og manager Rafael Benítez.

Gillett om de tre første månedene som eier på Anfield og om å nå Champions League-finalen
- Hva som har slått meg siden februar er balansen, usedvanlige lederskapet Steven og Jamie tilfører, intensiteten i supporternes energi, støtte og kunnskap. Ingen av delene overrasker meg fordi store lag trenger lederskap.

- Jeg bryr med ikke om hvilken sport eller business det er når man får den historikken Liverpool har og den typen suksess laget har skapt. Det overrasker ikke meg.

- Vi nyter godt av det utrolige harde arbeidet svært mange personer som David Moores, Rick Parry og Rafa og guttene har lagt ned. Det er stort hell at dette skjedde i vår første sesong, slik en overraskelse og et privilegium.

- Vi kan nyte godt av erfaringen, men jeg tror ikke vi kan ta kreditt for det. Vi forventet ikke å ha slike resultater så tidlig. Vi setter pris på hva David, Rafa og Rick har gjort på våre vegne. Det har vært fantastisk.

- Og selvsagt må vi gi fansen kreditt også. Detter er virkelig resultat av en usedvanlig mengde med støtte fra fansen.

Gillett om reaksjonene i USA om fotball og hans ”røde” eventyr.
- La meg forsøke å skille familien fra utenforstående, om du vil.

- Det finnes ingen renere form for måling av menn enn friidrett. Det er i realiteten øyeblikkelig tilbakemelding. Det finnes ingen unnskyldninger. Været er det samme for begge lag, banen den samme for begge lag, dømming, god eller dårlig, det er vanligvis likt.

- Vi koser oss virkelig som en familie med utfordringene i profesjonell idrett og å være en del av det.

- Så jeg tror vi ser på det annerledes enn folk på utsiden. De ser kanskje på det som fjollette eller ensidig måte: ”oh, det er idrett”. Men vi ser på det på en mer intens måte, som livet.

- Det er virkelig det mest presise refleksjonen av hva som foregår i mange av våre liv hver dag - glede, tristheten, suksessen og frustrasjonene.

- Så vi nyter det og er villige til å akseptere å få i retur de få øyeblikkene av usedvanlig suksess. Vi elsker det, og vi elsker å være blant utøverne og fansen. Jeg mener det er det beste. Det er for meg den reneste form – å være involvert med følelsene.

- Jeg føler ikke det samme når jeg går inn på en trevarefabrikk eller ser når tømmer gror. Det kan være god business økonomisk sett, men jeg tror ikke at eierne av disse bedriftene har noen slike fornøyelser og opplevelser som vi supportere har når vi assosierer oss med vår idrettsklubb. Så det er et herlig privilegium.

- Mange spør om hvordan det føles å eie Liverpool, og jeg tror at med spørsmålet så misforstår de virkelig hva vår familie og Hicks’ føler om dette. - Det er ikke eierskap. Jeg vil anta at det er det teknisk sett, men i ren fornuft er det et sjeldent privilegium, en ære.

- David Moores har gitt oss respekt og jeg håper vi kan leve opp til det.

- Det er virkelig ikke eierskap, vi forvalter dette for fansen. Dette handler om fansen, ikke om Hicks eller Gillett. Vi er privilegerte som er bobestyrere for denne usedvanlige arven og tradisjonen som kalles Liverpool Football Club.

Gillett om Rafael Benítez
- Han et geni. For en enkelt kamp, ha laget forberedt, ha kampen analysert og ha guttene klare, så har jeg aldri sett eller møtt en mann som er mer kvalifisert.

- De ferdighetene har en stor del i hvorfor Liverpool har vært i to finaler de siste tre årene. Det er hans genialitet, hans stil, hans egenskaper til å analysere og komme fram til løsninger.

- Lagene vi har spilt mot og slått ut på veien til finalen er noen av de beste lagene som har eksistert. Så det er selvsagt at man kan sitt fag.

- Han er fabelaktig, engasjert og hengiven. Jeg har aldri sett en man som jobber hardere. Vi får e-post klokka ett, to og tre på morgenen. Foster og jeg får dem til alle døgnets tider. Jeg mener at mannen er dreven.

- Hans pågang, kombinert med hans analytiske evner er helt klart en stor faktor for klubbens suksess.

Gillett om Liverpool-fansen
- Det som har overrasket meg mest er fansen. Jeg er bare forbløffet over kunnskapen deres om sport. Deres lidenskap og engasjement er helt forbløffende.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Når ballen er i nærheten av the Kop, så er det som fansen fungerer som en magnet.

- Det er bare energien, lidenskapen, lydene, sangene, ordene. Noe jeg aldri har sett tidligere. Det gjør oss langt bedre og hjelper mye på våre prestasjoner.

- Å vinne har mye å gjøre med fansen holdninger. Jeg tror suksessen dette året har vært positiv for alle. Vi setter stor pris på det.

- Det hjalp oss vrikelig med å få en god start og forstå hva som gjør Liverpool spesielt og unikt.

Gillett om sine planer for finalen
I jeg har to av mine sønner med meg til Athen, inkludert Foster og deres koner. Min kone Rose har dessverre en alvorlig form for astma, som gjør det umulig for å henen å reise. Men hun er en stor, stor fan. Det er forbløffende hvilken stor fan hun har blitt, men uheldigvis så har hun blitt en tv-supporter fordi hun ikke kan reise.
- Jeg er virkelig spent.

- Det er mange fine plasser i Hellas. Vi skal kanskje ta en kikk på et par av dem.

- Jeg er virkelig ivrig etter å finne en pub eller to og nyte øl med våre og ha litt moro og se det fra deres perspektiv.

- Jeg har aldri vært med på noe som mot Barcelona og Chelsea. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det blir i morgen.

- Vinne eller tape. Det vil bli en stor opplevelse. Vi ønsker selvsagt å gjøre alt vi kan for å hjelpe dem med å vinne. Men vi skal ikke gå i veien.

- Så dere kommer til å se oss der, heie på laget som alle andre.