Europacup-parade i Liverpools gater

Selv om Liverpool tapte for Milan i Aten, vil europacuptrofeet bli paradert i Liverpools gater i morgen. Det skjer i forbindelse med en markering av klubbens fem store triumfer i Europa.

Liverpoolfc.tv melder at det trass i finalelederlaget for AC Milan i Aten vil bli holdt en europacup-parade i Liverpools gater denne sommeren. Og det skjer i morgen!

En dobbeldekker-buss pyntet for å markere Liverpools fem seire i den gjeveste av europacupene vil kjøre ut porten på Anfield klokken 14.00 i morgen ettermiddag (lokal tid), og ta en rundtur i byen. Om bord vil det være flere Liverpool-legender fra de gamle finalelagene fra 1977, 1978, 1981 og 1984. Blant annet Alan Kennedy, Phil Neal, David Fairclough, Chris Lawler, Ian St John, David Johnson og Ian Callaghan. De vil bringe med seg trofeet som Liverpool vant til odel og eie i Istanbul i 2005.

Bussen har fått navnet ”Champions of Champions”, og er ment å markere klubbens bidrag til europeisk fotball opp gjennom årene, og ikke minst feire den suksessen klubben har oppnådd ute i Europa.

- Liverpools meritter i europeisk fotball har vært fantastiske, ikke bare for byen, men for hele regionen. Vi ønsker å feire dette. Liverpool FC sin suksess har vunnet dem mange venner over hele verden, og de flotte lagene fortjener å bli hedret nå som det er 30 år siden klubbens første store triumf i Europa. Vi feirer dem som kremen av fotballklubber i Europa, sier Tom Wileman i Stagecoach Merseyside, som eier bussen som har blitt dekorert med bilder av kjente Liverpool-spillere som hever Europacup-pokalen over hodet.

- Vi er glade for å kunne samarbeide med Stagecoach Merseyside for å markere suksessen vår klubb har oppnådd i Europa. Dette er noe alle i klubben er stolte av, uttaler økonomidirektør Les Wheatley i Liverpool FC.