Fabregas skryter av røde

Cesc Fabregas har blitt omtalt som selve nøkkelspilleren for Arsenal foran dagens kamp. Nå sier Fabregas selv noe om Liverpool-spillerne.

Med fire mål og seks assists (flest av alle), er det kanskje noe i det som blir sagt om Fabregas. Spanjolen har startet samtlige ni ligakamper denne sesongen. Han har hatt en imponerende utvikling i Arsenal-laget etter at han ble snappet opp fra Barcelonas ungdomsrekker. Selv om mye skryt går 20-åringens vei, har han selv sine meninger om røde motstandere.

- Torres er en enorm signering for Liverpool. Han er som en hest - så sterk, kraftfull og rask. Han scorer mange mål, er god i lufta og med beina. Jeg bare håper han ikke scorer på søndag.

- Pepe er utrolig. En glimrende keeper. Når jeg trener med Spania, tar jeg straffer på ham. Noen ganger scorer jeg! Han er så kjapp. Han venter og ser til det siste sekundet fordi han vet han er så rask. Han kan vente og likevel reagere i tide, og det er grunnen til at han er så vanskelig å slå fra straffemerket og i de fleste andre situasjoner. Han er briljant.

Som spanjol har Fabregas mange landsmenn og venner i Liverpool. En av de er Xabi Alonso.

- Xabi har terget meg. Han sier: 'Når du kommer til Anfield vil du alltid tape!' Ingen sjanse. Vi reiser dit for å vinne. Hvis vi ikke gjør det vil vi reise hjem svært sinte.

- Xabi og jeg er gode venner og vi snakker mye sammen. Da jeg ble tatt med på landslaget som tenåring, hadde Xabi allerede 35 kamper og så masse erfaring. Jeg var ung og sjenert, men han hjalp meg mye og var alltid hyggelig mot meg. Han fikk meg til å slappe av. Satt og snakket med meg, inviterte meg til rommet sitt for å se filmer. På trening snakket han og gav meg selvtillit. Han var fantastisk mot meg.

Spansk er også Rafael Benitez, selvsagt har vennlige Cesc noen hyggelige ord også i hans retning.

- Alle i Spania ser Benitez som en glimrende trener, en av de beste i verden. Han vant ligaen og UEFA Cup'en med Valencia. I sin første sesong med Liverpool vant han Champions League, og i sitt andre år FA-Cup'en. I fjor var de i Champions League-finalen igjen.

- Folk hjemme ser ham som landslagstrener en dag.