Fandel dømmer finalen

Tyske Herbert Fandel har fått i oppdrag å dømme Champions League-finalen. Nederland U19 med Jordy Brouwer ikke til EM-sluttspillet. Lindfield og Ryan på scoringslista.

Herbert Fandel skal dømme onsdagens Champions League-finale i Athen mellom Liverpool og AC Milan, opplyser UEFA i dag. Han får med seg assistendommerne Carsten Kadach og Volker Wezel, mens Florian Meyer vil være fjerdedommer. Altså en tysk dommerkvartett.

Utnevnelsen betyr at Fandel har ledet finaler i begge UEFAs store klubbturneringer. Den 43-årige pianisten, som har sin egen musikkskole, dømte finalen i UEFA-cupen mellom Sevilla og Middlesbrough forrige sesong.
Fandel begynte dommerkarrieren i 1979. Han debuterte i Bundesliga i 1996, og ble dommer på internasjonalt plan i 1998. Da var han med i U16-EM i Skottland, og senere har han valgt ut til Meridian Cup i 199, U21-EM i 200, OL i 2000 og FIFA Confederations Cup i 2005.

På Fandels CV står 17 Champions League-kamper oppført av totalt 69 kamper internasjonalt, inkludert U21-kamp mellom Italia og England i 2000, da både Milans Gennaro Gattuso og Andrea Pirlo møtte Jamie Carragher.

Fandel har aldri tidligere dømt en kamp i Athen, men han har god kjennskap til finalelagene. Han har vært i aksjon når Milan har spilt ved fem anledninger. Først da Milan beseiret Hapoel Tel-Aviv i UEFA-cupen i mars 2002. Så i tre 1-0-seirer til Milan i Champions League - borte mot Club Brügge i november 2003 og mot Shakhtar Donetsk i september 2004, samt hjemme mot Manchester United i mars 2005. Denne sesongen ledet han oppgjøret Milan-Anderlecht på San Siro. 4-1 ble sluttresultatet, og Milan slapp endelig inn et mål.

Han har faktisk aldri sett Liverpool score. 0-2-tap borte mot Valencia i september 2002, 0-0 mot Chelsea borte i desember 2005, og 0-1 mot Barcelona denne sesongen.

Hans seneste kamp i Champions League var på Stadio Olimpico da AS Roma beseiret manchester United 2-1 i kvartfinalen.  Hans assistenter den kvelden var de samme som vil løpe på linjene i Athen.

Exit for Brouwer
Jordy Brouwer ble byttet inn i det 80. minutt da Nederland U19 spilte målløst mot Russland U19 i den siste kvalifiseringskampen til sommerens U19-EM. For Nederland var ingenting annet enn seier godt nok til avansement, men slik gikk det altså ikke. Russland sikret dermed gruppeseieren og en plass i EM-sluttspillet.

Scoring av Lindfield
England U19 var allerede utslått før man møtte Tsjekkia U19. Criag Lindfield scoret allerede etter 12 minutter, og et straffespark fra Norwich-spiller Chris Martin sørget for 2-0-seier til engelskmennene. Craig Lindfield og Stephen Darby spilte hele kampen, mens Jack Hobbs ble byttet inn allerede etter 13 minutter. Adam Hammill var ikke involvert i oppgjøret. Begge lag avsluttet kampen med ti mann.

Innbytter Ryan scoret i siste spilleminutt
Irland U19 vant 2-0 mot Ungarn U19. James Ryan ble byttet inn 10 minutter før slutt og scoret Irlands siste mål i siste spilleminutt. Seieren hjalp likevel ikke til en EM-plass fordi Tyskland oppskriftsmessig beseiret Bulgaria med samme sifre.